Mergi la conţinutul principal

Incidente la vot în Brăila

* o femeie a băgat două buletine în aceeași urnă de vot, iar în județ un bărbat a fost reclamat că transportă ilegal votanți între două localități, fiind cercetat pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor

 

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că, de la începutul procesului electoral, pe raza județului Brăila au fost înregistrate 10 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, unul nu se confirmă, șapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.

Astfel, în această dimineață, la ora 09:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ștampilate, ambele pentru Senat. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegatoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.La ora 10:30, polițiștii au fost sesizați de către primarul unei localități, de pe raza județului Brăila, cu privire la faptul ca un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Conform legii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a asigura corectitudinea operaţiunilor de votare și pentru ca alegerile sădecurgă în bune condiţii. În ceea ce privește menținerea ordinii, atribuțiile președintelui secției de vot se întind și în afara localului de vot, precum şi pe străzi şi în piețe publice, până la o distanță de 50 m. În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu