Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe batalia pentru sefia spitalelor

Un numar de 535 candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor 429 functii de manager din spitalele publice romanesti. Daca la unele unitati sanitare concurenta este mare, de 2-3 candidati pentru un loc, la 27 de spitale din tara nu s-a inscris nici un candidat, dupa cum reiese dintr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.
Pentru cele cinci unitati spitalicesti din judetul Braila si-au depus documentatia necesara pentru concurs zece candidati, cea mai mare "batalie" dindu-se pentru sefia Maternitatii si a Spitalului TBC.
Astfel, pentru functia de manager al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie s-au inscris la concurs dr. Mioara Salcudean, actualul manager al unitatii, dr. Rodica Meder si dr. Victoria Tudose, medici cu experienta in cadrul aceluiasi spital si care au mai ocupat functii de conducere. Pentru fotoliul de conducere al Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) s-au inscris in cursa actualul manager, Marian Iancu, Gabriela Moroianu si Stefan Simpetru; pentru Spitalul de Psihiatrie " Sfintul Pantelimon" candideaza actualul manager, Florentin Craciun, iar pentru Spitalul Orasenesc Faurei tot actualul manager, dr. Mihaela Borcea. La Spitalul Judetean de Urgenta, cea mai mare unitate spitaliceasca din Braila, si-au manifestat dorinta de a conduce dr. Ana Negoita si dr. Stefan Mihailescu, fostul director al spitalului pina in primavara acestui an.
Dupa cum v-am mai informat, in perioada 17 - 25 noiembrie, Ministerul Sanatatii Publice organizeaza concursurile de selectie pentru ocuparea functiei de manager, persoana fizica, in spitalele publice. Concursul se desfasoara la nivel regional, iar candidatii din Braila vor sustine examenele la Constanta, alaturi de colegii lor din
judetele: Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea.
Concursul de selectie cuprinde: studierea dosarului de candidat - etapa eliminatorie, ce se desfasoara intre 14-16.11.2006 (inclusiv rezolvarea contestatiilor); concursul propriu-zis care are urmatoarele probe de evaluare: Test - grila de verificare a cunostintelor - eliminatoriu, pe17 noiembrie, Sustinerea proiectului de management, pe 20 - 22 noiembrie si Interviu de selectie pe 23 - 24 noiembrie. Afisarea rezultatelor finale se face pe 25 noiembrie ora 12.00, iar depunerea contestatiilor si rezolvarea acestora va avea loc in perioada 25 - 27 noiembrie.
Concursul de selectie se finalizeaza, pentru fiecare post scos la concurs, cu ierarhizarea candidatilor in ordinea descrescatoare a mediilor finale obtinute in urma concursului si cu nominalizarea candidatului admis pe postul pentru care a concurat. Pentru a fi declarati “ADMIS” candidatii trebuie sa obtina media finala cel putin 8,00, iar la fiecare proba de evaluare minim nota 7,00.
La concursul de selectie s-au putut inscrie candidatii care au indeplinit mai multe criterii:
- absolventi de invatamint universitar de lunga durata cu diploma de licenta, absolventi ai cursului de perfectionare in management sanitar, stabilit prin ordin al ministrului sanatatii publice; cel putin 2 ani vechime in posturi cu studii universitare de lunga durata; fara condamnari penale sau in curs de urmarire penala; apti din punct de vedere medical si care au achitat suma de participare la concurs.
Inscrierile la concurs s-au facut la sediile Autoritatilor de Sanatate Publica Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Mures, Prahova, Timis sau a municipiului Bucuresti, in functie de spitalul public pentru care concureaza, in perioada 01 - 13 noiembrie 2006. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii