Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu cu iz electoral

Cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor locale, in comuna braileana Bordei Verde a izbucnit un scandal cu iz electoral. Situatia este insa cu atit mai grava cu cit una dintre partile implicate reclama faptul ca reprezentantii partidului rival i-au pus foc intentionat la gospodarie. De aceasta situatie am fost informati de catre reprezentantii PDL Braila care au trimis, ieri, un mail la redactie in care se arata: "Partidul Democrat Liberal este ingrijorat de actiunile la care adversarii politici recurg in campania
electorala. Astfel, miercuri 11 iunie 2008, in comuna Bordei Verde, satul Gabrielescu, echipa de campanie a contracandidatului nostru la Primaria Bordei Verde a recurs la amenintari adresate consilierei noastre Marinela Ionela Mocanu, iar la doua ore dupa aceasta, ca din intimplare, a izbucnit un incendiu in curtea acesteia. Prin aceste actiuni ale adversarilor politici se incearca intimidarea membrilor PDL din localitatile in care avem candidati in turul 2 la alegerile locale pentru primar. Ne pare rau ca s-a ajuns la astfel de actiuni, care depasesc limitele legale". Precizam ca in turul doi la Bordei Verde au intrat actualul primar, PSD-istul Tudor Turcu si candidatul PDL Georgel Vasile.
Contactata telefonic, Ionela Mocanu ne-a povestit cum s-au derulat lucrurile: "Ieri (miercuri - n.r.), cei de la PSD au avut o manifestare in sat. Cu masini, defilare, muzica, boxe, cum se face...La un moment dat, din senin, fara a fi avut o altercatie sau macar o discutie in prealabil cu cineva de la ei, au inceput sa strige la microfon injurii la adresa mea. Ca sint pocitanie - eu sint mai mica de statura - si chestii de genul asta. Precizez ca sint singurul consilier PDL din satul Gabrielescu, dar si singurul consilier femeie din Bordei Verde. Ma rog, in final, au inceput sa spuna ca vor avea ei grija de consilierii PDL. Noi sintem 4 in total, eu de la Gabrielescu, doi de la Bordei Verde si unul de la Liscoteanca. De fata la toate astea a fost si primarul Turcu. Si se pare ca prima am fost eu". Consilierul PDL ne-a mai povestit cum pe la ora 22.00 a iesit din casa si a observat ca in fundul curtii ardea o capita de coceni. "Am strigat dupa ajutor, au iesit parintii mei, am alertat vecinii, s-au chemat si pompierii, Politia.... Ma rog, pina sa vina pompierii noi reusiseram sa stapinim focul cit de cit. Mi-au zis parintii mei ca in timp ce ne chinuiam sa stingem focul a venit si primarul si s-a luat de ei, le-a zis ca nu e adevarat, ca nu s-au luat de mine, oricum, a vorbit foarte urit cu ei". Consilierul PSD a mai adaugat ca a facut plingere la Politie in care a mentionat suspiciunile pe care le are si ca asteapta sa vada ce va dezvalui ancheta.

Pompierii au confirmat ca focul a fost pus intentionat

Desi am incercat sa aflam un punct de vedere si al primarului Turcu, acesta nu a putut fi contactat la telefonul mobil, iar la Primarie nu a fost de gasit. Pe de alta parte, pompierii au confirmat faptul ca miercuri noapte, la ora 22.15, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila a fost sesizat despre izbucnirea unui incendiu in gospodaria lui Ilie Mocanu, din satul Gabrielescu, comuna Bordei Verde. Intr-un comunicat de presa remis la redactie se precizeaza ca efectivele Garzii de Interventie Ianca deplasate la fata locului au reusit, cu ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bordei Verde, sa limiteze si sa lichideze focul, pina la ora 23.30. Astfel, s-au salvat casa si anexele din gospodarie. Tot acolo se arata ca paguba produsa proprietarului consta in cantitatea de 200 kg de porumb coceni, care s-au facut scrum. Pompierii au stabilit ca focul a fost pus de cineva fie intentionat fie din neglijenta. "Cauza probabila a fost actiunea intentionata sau din culpa a unei persoane neidentificate, care a generat incendiul", se mai arata in comunicatul de presa emis de ISU "Dunarea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii