In perioada ianuarie-august 2006, pompierii au intervenit in 281 de cazuri, din care 206 au fost incendii, 33 actiuni de asistenta persoana - deblocari ale unor usi de apartament, 9 descarcerari la accidente rutiere, 5 inundatii, 2 salvari animale, 24 actiuni de protectie civila si 2 misiuni de alta natura.
Pe timpul interventiilor au fost salvate 126 persoane, dintre care 87 au fost evacuate ca urmare a inundatiilor, si au fost protejate bunuri in valoare de 7,97milioane de lei noi (79,7 miliarde de lei vechi).
Din cauza incendiilor, 2 persoane si-au pierdut viata, 3 au fost ranite, iar pagubele materiale au fost estimate la aproape un milion de lei noi.
Cele mai multe incendii au fost generate de fumatul fara respectarea normelor, instalatii si aparate electrice defecte, improvizate sau amplasate necorespunzator, foc in aer liber, sobe si cosuri de fum defecte sau necuratate, jocul copiilor cu focul si actiunile intentionate ale unor indivizi.
Totusi, numarul evenimentelor de acest fel se situeaza sub media incendiilor la nivel national, conducerea ISU "Dunarea" apreciind ca acest fapt se datoreaza masurilor preventive desfasurate de ofiterii si subofiterii inspectoratului.
Omagiu dupa mai bine de 40 de ani
Dupa conferinta de presa, conducerea inspectoratului s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, unde a depus coroane de flori la mormintul eroului pompier Ioan Martac. De origine din comuna Marasu, judetul Braila, acesta si-a jertfit viata, in 1963, in timp ce se lupta cu un incendiu ce cuprinsese un depozit de materiale inflamabile din Birlad, amenintind Casa Copilului din localitate. "Operatiunile de salvare a copiilor si de stingere a incendiului erau conduse de locotenentul Ioan Martac. Temperaturile erau deosebit de ridicate in centrul focarului, fapt ce a facut ca, la un moment dat, un fir de inalta tensiune, care traversa spatiul de deasupra flacarilor, sa se rupa si sa cada pe caldarim. Acest incident nefericit l-a surprins pe locotenent, curmindu-i viata la doar 24 de ani. Vrind sa-si salveze comandantul, caporalul Victor Ivascu, care realiza, cu o teava de refulare, o perdea de apa de protectie intre incendiu si Casa Copilului, a fost si el electrocutat mortal. Trupul neinsufletit al tinarului ofiter se afla inhumat in cimitirul "Sf. Constantin", din municipiul Braila. Ca o recunoastere a faptei sale eroice, in anul 1996, cu ocazia implinirii a 165 de ani de atestare documentara a pompierilor braileni, la propunerea comenzii Grupului de Pompieri "Dunarea", Consiliul Local Municipal a hotarit conferirea titlului de "Cetatean de Onoare", post-mortem, locotenentului major de pompieri Ioan Martac, fiu al meleagurilor brailene", ne-a informat capitanul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al ISU "Dunarea" Braila.