Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca 37 miliarde lei pentru medicamentele brailenilor

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a alocat, celor 40 de farmacii aflate in relatii contractuale 37 miliarde lei pentru medicamentele lunii iulie, aceeasi suma ca si in luna precedenta. Din suma totala, 24 miliarde lei sint directionate catre medicamentele gratuite si compensate si 13 miliarde lei pentru cele 11 boli cronice speciale: hepatite, stari post-transplant, boli psihice, poliartrite reumatoide, spondilite anchilozante, poliartrita psoriazica, interventii cardio-vasculare cu protezare, demente, boala Gaucher, bolile oncologice aflate in tratament adjuvant cu analgezice, AVC ischemic (accident vascular cerebral) in tratament cu clopidorel.
Dupa cum v-am asigurat in urma cu o luna, sumele alocate de CJAS sint acoperitoare pentru necesarul de medicamente din judetul nostru si populatia trebuie sa se obisnuiasca, dupa luni de criza, cu starea de normalitate, fara a se mai imbulzi la farmacii in primele zile ale lunii.
Mai mult decit atit, potrivit datelor furnizate de CJAS, ieri, in ultima zi a lunii iunie, in Braila, 24 de farmacii inca mai eliberau medicamente gratuite si compensate si 23, medicamente pentru bolile cronice speciale. "In aceste conditii, nu se mai explica aglomeratia din primele zile ale lunii nici la farmacii, nici la cabinetele medicilor, pentru obtinerea medicamentelor necesare, respectiv a prescriptiilor medicale" apreciaza dr. Mariana Tarachiu, director-general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii