Peste 40 de angajaţi ai Penitenciarului Tichileşti, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP) - Filiala Tichileşti, au ales să devină “îngeri” de Crăciun în campania desfăşurată de Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”.
Cel care a aprins spiritul marii sărbători creştine în rândul colegilor a fost Cristian Tudorache, vicepreşedintele sindicatului. A pornit de la o scrisoare, pe care a dorit să o onoreze în nume personal, dar, sensibilizat de cuvintele micuţului pentru care şi-a popus să fie înger, a înţeles că nevoia este mult mai mare. Aşa că a lansat un apel pe blogul sindicatului.
Iar de aici şi până la o adevărată magie nu a mai fost decât un pas. Unul uriaş pentru 30 dintre copiii mai puţin norocoşi ai Brăilei, care, datorită iniţiativei acestui adevărat OM, vor avea un Crăciun fericit. Lor, şi nu numai lor, vom reuşi astfel, împreună, să le transformăm sfânta sărbătoare a naşterii Domnului într-un adevărat miracol, o zi a bucuriei, a speranţei, a încrederii, a viselor ce se împlinesc. Pentru că, şi anul acesta, datorită generozităţii dumneavoastră, 160 de copii îl vor aştepta cu nerăbdare pe Moş, vor crede în el şi în speranţele împlinite. Da, datorită vouă, în cea mai aşteptată noapte de peste an, 160 de copii mai puţin norocoşi din Brăila vor avea alături”Un înger de Crăciun”. Adică pe cineva căruia îi pasă, pentru că, prin gestul vostru, nu dăruiţi doar obiecte - o păpusă, o maşinută, o pereche de ghete, o geacă groasă de iarnă sau un fes. Voi le dăruiţi încrederea în semeni, le arătaţi că, în zbaterea lor, nu sunt singuri şi că, dacă îndrăznesc să spere, universul complotează şi le împlineşte dorinţa.
De aceea, dragi “îngeri”, vă preţuim şi vă admirăm pentru toată această magie, dar, mai ales, pentru că de fiecare dată ne predaţi atât de frumos lecţia compasiunii şi solidarităţii.
Voi toţi ne arătaţi, de fiecare dată, că se poate! Se poate să te rupi din toate grijile şi problemele cotidiene şi, într-o noapte, cea mai frumoasă din an, să dăruieşti speranţă. Să oferi bucurie şi să împlineşti vise. Pentru că, fiecare cuvânt pe care l-aţi citit în scrisorica primită reprezintă, mai presus de orice, un vis. Acel vis inocent pe care copiii aceştia mai puţin norocoşi îşi construiesc credinţa că pot năzui la mai mult.