Mergi la conţinutul principal

Ilie Decă. Pensionarea

Final de mandat pentru şeful Fiscului brăilean din ultimii aproape 30 de ani, Ilie Decă. Astăzi este ultima zi pe funcţie, iar de mâine este pensionar cu acte în regulă. El a împlinit vârsta şi stagiul de cotizare astfel încât, potrivit Legii privind statutul funcţionarului public, îi încetează în mod automat raportul de muncă pe funcţia publică de conducere a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila. Şi nici nu îşi mai poate continua activitatea ca funcţionar public, conform aceleiaşi legi, pentru pensionaţii din sistem existând doar varianta ocupării unui post de personal contractual. "În viaţa fiecărui om vine un moment, ca multe altele de până acum, care încheie o perioadă din viaţă. Aşa a fost la terminarea studiilor liceale, a celor superioare şi, poate cel mai important, cel de la finalul carierei. Acest moment a venit şi pentru mine. Cea mai teribilă maşină care nu se strică şi nici nu se opreşte este timpul. Aşa se face că şi misiunea mea oficială în câmpul muncii se încheie începând cu data de 29 ianuarie 2015. După 42 de ani de muncă mă cuprind sentimente contradictorii: o bucurie că am ajuns la acest moment, şi tristeţe pentru că parcă a trecut totuşi prea repede", ne-a declarat, vădit emoţionat, Ilie Decă.
Întrebat ce îşi rezervă pentru viitor, el a explicat că a primit mai multe oferte de colaborare în mediul privat, ca oportunitate de a pune în aplicare bagajul tehnic de cunoştinţe şi experienţa în fiscalitate şi administraţie publică. "Am primit şi ofertă de înregimentare politică astfel încât, pe viitor, să fiu promovat candidat pentru alegerile locale şi cele parlamentare. Este măgulitor, însă, deocamdată, nu m-am decis în niciun fel. Să mai treacă puţin timp, să mă liniştesc şi apoi analizăm lucrurile", a spus sursa citată. În privinţa echipei de la AJFP Brăila, Decă a ţinut să sublinieze că are convingerea că a "sudat" un colectiv de profesionişti, care şi pe viitor se va comporta ireproşabil. "Întotdeauna, una dintre cele mai dificile misiuni ale oricărui manager este de a face din salariaţii şi colaboratorii instituţiei o adevărată echipă, iar pentru aceasta am ţinut cont de principii de viaţă sănătoase, printre care aş aminti «ascultă până la capăt părerea celuilalt», sau «oricât de sus ai ajunge în viaţă, nu uita niciodată de unde ai plecat»", a încheiat Decă.
În privinţa succesorului la conducerea instituţiei brăilene, sursa citată a explicat că aceasta va fi preluată cu mandat de interimar de către Mihaela Marcu, urmând ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să anunţe concurs pentru ocuparea funcţiei ce rămâne vacantă după pensionarea sa.
Născut în 29 ianuarie 1950, în judeţul Dolj, Ilie Decă a finalizat în 1973 cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Contabilitate, după care a venit la Brăila ca revizor contabil principal la fostul Consiliul Popular Judeţean Brăila - Corpul Unic de Control Financiar Intern. În 1989 a devenit director adjunct al proaspăt înfiinţatei Direcţii Financiare a Judeţului Brăila, avându-l şef pe Costică Sârbu, iar la pensionarea acestuia din urmă, 10 ani mai târziu, în 1999, a fost numit director general al instituţiei. Funcţia de conducere şi-a păstrat-o, cu mici întreruperi, până în prezent, la pensionare. Ca o paranteză, în perioada septembrie 1990 - aprilie 1992 a ocupat şi funcţia de subprefect al judeţului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro