Mergi la conţinutul principal

Iertarea adevărată se petrece în prezent și numai în prezent

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Doar prezentul îți asigură adevărul și, deodată cu el, libertatea. Tot ceea ce vezi sub impulsul trecutului te ține captiv, separat de adevăr și realitate.

Vindecarea reală stă în prezentul dezlegat complet de trecut și viitor. Doar dezlegând prezentul de trecut îți poți vedea fratele cu adevărat nevinovat și astfel îl poți ierta cu adevărat.

Dacă îți „ierți” fratele fiind cu gândul la faptele lui trecute, nu îl ierți cu adevărat și nu îl vezi inocent cu totul. Iar păstrând continuitatea prezentulul cu trecutul, neiertat va fi și în viitor.

Să nu ți se facă frică de o astfel de iertare și nici să ți se pară nedreaptă, ori imposibil de făcut, fiindcă așa o să crezi și despre iertarea ta.

Iertarea adevărată se petrece în prezent și numai în prezent, acolo unde nu există decât inocență și lipsa oricărui păcat .

Iertarea adevărată atestă iubirea la care ai fost chemat, cu bunăvoința ta, cel care alegi iubirea recunoscând liber adevărul din ea.

Cu această iubire a venit la tine Hristos, predând lecția iubirii totale, prin iertare adevărată.

 

„Şi erau duşi şi alţii, doi făcători de rele, ca să-i omoare împreună cu El.

Şi când au ajuns la locul ce se cheamă al Căpăţânii, L-au răstignit acolo pe El şi pe făcătorii de rele, unul de-a dreapta şi unul de-a stânga.

Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac. Şi împărţind hainele Lui, au aruncat sorţi.

Şi sta poporul privind, iar căpeteniile îşi băteau joc de El, zicând: Pe alţii i-a mântuit; să Se mântuiască şi pe Sine Însuşi, dacă El este Hristosul, alesul lui Dumnezeu.

Şi Îl luau în râs şi ostaşii care se apropiau, aducându-I oţet.

Şi zicând: Dacă Tu eşti regele iudeilor, mântuieşte-Te pe Tine Însuţi!

Şi deasupra Lui era scris cu litere greceşti, latineşti şi evreieşti: Acesta este regele iudeilor.

Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniţi, Îl hulea zicând: Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine Însuţi şi pe noi.

Şi celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că eşti în aceeaşi osândă?

Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.

Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta.

Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai.”

(Sfânta Evanghelie după Luca, XXIII, 32-43)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro