Mergi la conţinutul principal

Iertarea înseamnă să nu vezi ce nu există

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

De fiecare dată când vezi întuneric în fratele tău și îî descoperi „vinovăția”, vezi ce nu există. Dorința de a-l vedea vinovat cu ceva te ține departe de el, separat, iar separarea nu este o stare a Cerului. În Cer toate sunt Una.

Iertarea trece cu vederea diferența între tine și fratele tău, pentru a fi unit, nu separat de el. Nu este alt rol al iertării; iertarea nu este dată pentru te crede mai bun sau mai superior, ci, prin mijlocirea lui Hristos, pentru a te readuce la fratele tău prin preferința de nu vedea ce nu există.

Preferința de a renunța la iluzii este o afirmație că îți dorești Cerul și nimic altceva.

 

„Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui,

Pe care l-a făcut să prisosească în noi, în toată înțelepciunea și priceperea;

Făcându-ne cunoscută taina voii Sale, după buna Lui socotință, astfel cum hotărâse în Sine mai înainte,

Spre iconomia plinirii vremilor, ca toate să fie iarăși unite în Hristos, cele din ceruri și cele de pe pământ - toate întru El”

(Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, I, 7-10)

”Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.

Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții”

(Sfânta Evanghelie după Ioan, XIII, 34-35)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro