Mergi la conţinutul principal

Idoli ai bolii sau primitorii adevăratei vieți?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Când moartea se vrea declarată sămânță a vieții, iar viața proprie cere sacrificiu, punând pe altar trupuri inocente, unde este înțelepciunea vieții astfel cumpărate?

Merită prețul o asemenea viață, recâștigată prin închinarea și idolatrizarea morții?

Răspunsul este precum alegi să fii: în timp sau în veșnicie? Doar o alegere este bună, dar știi că timpul nu este veșnic.

Chemarea ta, însă, este spre veșnicie. Pentru că nimic în afara lui Dumnezeu nu este real. Iar El te-a creat veșnic și faci parte din El. Doar mintea ta sfântă o știe și acceptă.

Adu-ți aminte astăzi că ai un Tată, iar Fiul Lui nu poate suferi, pentru că Iubirea alungă creațiile minții nesfinte: frica, boala și moartea.

Iar Tatăl este Iubire desăvârșită.

 

„De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.

Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda.

De aceea, iubiții mei, fugiți de închinarea la idoli. (...)

Priviți pe Israel după trup: Cei care mănâncă jertfele nu sunt ei, oare, părtași altarului?

Deci ce spun eu? Că ce s-a jertfit pentru idol e ceva? Sau idolul este ceva?

Ci (zic) că cele ce jertfesc neamurile, jertfesc demonilor și nu lui Dumnezeu. Și nu voiesc ca voi să fiți părtași ai demonilor.”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, 12-14, 18-20)

„Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.” (Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 5, 48)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu