Mergi la conţinutul principal

Iartă pentru că așa vrei

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Nu căuta motive ale neiertării, ori justificări pentru ținerea de minte a răului pe care crezi că l-a făcut fratele tău, cel pe care îl vezi acum vrednic de pedeapsă. Toate sunt spre antrenarea și creșterea iubirii tale, dar lipsa ei verifică faptul că te faci prizonier gândurilor rele, golite de iubire. Iar unde nu este iubire, este chiar iadul.

Știi că nu ai putea vedea vreun păcat la fratele tău, dacă ție ți-ar lipsi? Tot ce ierți, ție îți ierți.

Iartă-ți fratele cu îndârjire, pentru că așa vrei. Nu pentru că ești mai bun, nici mai merituos sau mai lipsit de erori. Nu ești cu nimic diferit de cel ce crezi că ți-a greșit. Dar știi că așa ar fi făcut Hristos, Care ar fi adăugat, iertării, și iubirea Lui pentru ceea ce știe că se află în fiecare om: Chipul Lui Dumnezeu. Lasă-l pe fratele tău deoparte și îndreaptă-ți atenția spre ceea ce ai chiar tu de făcut pentru a te asemăna Acelui Chip.

De aceea și-a dat Hristos sângele: pentru a spăla orice păcat, chiar cele mai grele; pentru a se face punte și a ne duce, întregi și neprihăniți, sfințiți, în inima Tatălui Nostru, Care ne-a dat Chipul Său.

Vrei să te asemeni lui Hristos? Vezi-ți fratele neprihănit, demn de a sta laolaltă cu Hristos, în drum spre Tatăl. Și atunci ochiul tău va fi curat, iar inima caldă și plină de pace. Așa te dorește Hristos..

Când ierți pentru că așa vrei, Calea ți-e deschisă și nu-ți vor lipsi semnele, puse ție de îngeri, că ești pe Calea Adevărului. Minunile pot începe chiar astăzi.

 

„Nu judecați, ca să nu fiți judecați.

Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.

De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?

Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?

Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 7, 1-5)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro