Mergi la conţinutul principal

Iartă, și vei fi iertat

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Cum poți primi iertarea, altfel decât prin a oferi? Și ce cale este mai potrivită pentru a-ți găsi Calea spre Cerul pierdut? Iartă, și vei fi iertat, pentru că nu poți primi decât ceea ce dai. Oferă-i fratelui tău iertarea și dreptul la locul lui din Cer, ca Fiu al Tatălui, și-l vei primi și tu, deopotrivă.
Iertarea nu este în Cer, pentru că sfințenia, astăzi pierdută prin uitare, nu are nevoie de iertare. Însă este pentru Cer, fiind cheia ieșirii din lumea materială a iluziei, urii și dușmăniei.
Sfințenia adevărată este neputincioasă în a face altceva decât binele. Aici este puterea și recunoașterea ei.
Mânia, agresiunea și revolta nu sunt semne ale iubirii, ci ale lipsei ei. Vezi, deci, astăzi, pe cine vrea să ierte sufletul tău, pentru a atinge Cerul. Astăzi este ziua în care ai certitudinea că un Fiu al Lui Dumnezeu nu poate face nimic altceva decât binele. Nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate.

„Luaţi aminte la voi înşivă. De-ţi va greşi fratele tău, dojeneşte-l şi dacă se va pocăi, iartă-l.
Şi chiar dacă îţi va greşi de şapte ori într-o zi şi de şapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.”
(Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 17, 3-4)
„Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greşi faţă de mine fratele meu şi-i voi ierta lui? Oare până de şapte ori?
Zis-a lui Iisus: Nu zic ţie până de şapte ori, ci până de şaptezeci de ori câte şapte.”
(Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 18, 21-22)
„Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puţin, puţin iubeşte.”
(Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 7, 47)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro