Skip to main content

Iar ne luam la trinta cu Galatiul!

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ameninta din nou Galatiul cu masuri dure, pe tema cartierului Siret. Stancu a considerat ca adresa primita recent de la Ministerul Administratiei, in care se specifica foarte clar cine are jurisdictie din punct de vedere administrativ-teritorial asupra celor 1000 de ha a
lamurit situatia cu vecinii de peste Siret. Cind a auzit insa
ca primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, anunta cu surle si trimbite ca va construi noi blocuri in zona, stiind ca Braila nu a dat nici o
autorizatie, in ultimele luni, presedintele CJ a luat foc. El a amenintat, ieri, ca va trece la masuri dure, pentru ca s-a saturat ca brailenii sa fie luati de Pacalici: "Noi, saptamina aceasta, o sa incepem o ofensiva pe acest subiect, pentru ca nu se mai poate. Ne-am consultat si la partid in ultimele zile, am incercat sa rezolvam problemele pe cale amiabila, pentru ca Braila si Galatiul sint doua judete vecine, care trebuie sa coabiteze si sa colaboreze in interesul comun. Dar se pare ca noi am ajuns Pacaliciul Galatiului si ei isi bat joc de noi, facind afirmatii ca ei merg mai departe. Ei, o sa vedem cit de departe pot sa mearga, pentru ca o sa mergem si noi, pe calea legala, si incepind de astazi chiar vom trece la masuri concrete. Nu va spun mai mult, o sa vedeti, pentru ca nu e bine sa spunem dinainte, ca sa fie anuntati ei. Noi am fost in colaborare cu Prefectura Braila de la inceput, pentru ca este o chestiune in interesul judetului si trebuie sa restabilim legea. Poate ca unii dintre noi eram intr-o indoiala, asa, pe tema cartierului Siret, dar cind a venit acel raspuns de la Ministerul Administratiei, in care se recunostea clar faptul ca Braila are jurisdictie administrativ-teritoriala asupra terenului de 1000 de ha, nu mai exista nici o neclaritate".
In ceea ce o priveste, vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, este de parere ca autoritatile galatene actioneaza in acest fel, anuntind noi constructii de blocuri, pentru ca "simt ca au un spate tare", in persoana secretarului de stat Victor Paul Dobre. Moisescu ne-a declarat, ieri, ca in opinia sa, trebuie actionat in instanta, pe toate fronturile, dat fiind ca este evident ca nu se poate ajunge la o intelegere cu galatenii, cu vorba buna. Mai mult, vicele CJ este de parere ca trebuie facute neintirziat si acele plingeri penale despre care s-a discutat pina acum la modul teoretic, una, la adresa primarului Galatiului, Dumitru Nicolae, dar si altele, la adresa tuturor factorilor de decizie care incalca legea sau tolereaza incalcarea ei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu