Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iar au facut ce-au facut si n-au facut absolut nimic

1. Impacare pe care

Este adevarat, 2007 a fost anul in care am intrat in UE, dar mie mi se pare mult mai important faptul ca cei doi Gheorghe de la Consiliul Judetului s-au impacat. Daca eram insa in locul lui Chiru, eu nu acceptam sa bat palma cu unul ca Stancu. Pai, dupa ce m-a facut nebun, sarit de pe fix, m-a jignit ca stau cu bunica (adica sunt fatalau, nu-i asa?), ca-s vai de capul meu, ca merg numai pe interes, sa merg si sa pup inelul Nasului? Din contra, ma ambitionam si mai tare, ii dadeam replica si mai abitir, puneam tunurile de apa pe Stancu. Stiu, in cele din urma pierdeam aceasta lupta surda, dar macar vedea lumea ca sint bataios, ca am principii, ca nu accept sa fiu calcat in picioare. Credeti-ma, capitalul meu politic crestea vazind cu ochii. Asa, uitati-va la Chiru: de cind s-a impacat cu Stancu nu s-a mai auzit nimic despre el. Il cred pe cuvint ca acum ii merge mai bine, dar din vara lui 2008 incolo, dupa alegeri, va trebui sa-si ia adio de la noi!

2. Marirea si decaderea de pe motocicleta a lui Tilea

Viceprimarul vostru (al meu nu e, caci nu l-am votat), Lucian Tilea, era sa-si termine mandatul inainte de termen. E, nici chiar asa, dar in orice caz putem spune ca soarta l-a incercat nitel, ca a avut o cumpana. Ciudat, de cind si-a rupt clavicula in acel accident de motocicleta, Lucica a devenit mult mai linistit, chiar extrem de absent de multe ori. Ma, te pomenesti ca s-o fi pocait. Sa fi vazut Tilea moartea cu ochii, evident, ca doar nu cu ceafa? N-am de unde sa stiu astfel de amanunte, dar pot sa fac orice scenariu pe tema asta. Nu, serios acuma, l-ati mai vazut pe Tilea sa iasa in fata, sa spuna ca vrea sa faca aia sau aialalta? Unde-s vremurile cind Tilica plea in Olanda ca sa aduca flori Brailei? Dar unde sint, Doamne, clipele alea absolut memorabile cind Tilica se facea ca ne face Baza NATO, sa ne stergem la fund cu ea?

3. Mitroi is back la fel de treaz cum a plecat

Pe bune ca m-a incercat un sentiment de tristete in momentul in care Nae Mitroi a anuntat ca iese din viata publica, renunta la functia de prefect si cade la pensie. Da, imi murea (mediatic vorbind) unul dintre subiectele grase, savuroase, de mare angajament.
De departe, cea mai buna veste pe 2007 este insa revenirea lui Mitroi in separeul politicii brailene. Preconizata numire a sa in functia de presedinte al noului PD-L va revigora simtitor doza de caterinca din Scormonitoru'. Fratilor, avem subiecte! Din nou. Prin revenirea lui Mitroi, locul primarului Cibu in razboiul cu familia Vasioiu va fi luat de Dan Sabau, care s-a trezit brusc si deodata pe cai mari in noul partid prezidential. Hai, 2008, vino mai repede, ca abia astept sa-i vad pe astia cum se caftesc ca chiorii.

4. Nu faceti ca Caruz, ca ca el o sa patiti

L-am pastrat special la urma, deci nu-i cel di-ntii, pe Gheorghe Caruz si putoarea pe care o emana intreprinderile lui. Cei care afirma ca Braila e de c**at au dreptate sa sustina acest lucru, si asta din cauza dumitale, tovarasu' Caruz! Toaaaata vara m-ai disperat cu mirosurile pestilentiale pe care le gestionezi, dar pe care nu vrei sa ti le asumi. Tovarase Caruz, din cauza ta am ajuns sa ma rog sa fie iarna non-stop in Braila. Caci se vede treaba ca asta este singurul leac impotriva putorii caruziene. Deci din cauza ta, bai, Caruze, sa nu mai am eu niciodata vara in Braila? Adica sa nu mai vad o fustita interesanta pe Faleza, sa nu mai admit un decolteu bine conturat? Sa vad 12 luni pe an doar paltoane si caciuli de iepure in jurul meu, da? E bine, te anunt ca toate astea se vor termina. Si asta cit de curind. Degeaba ai taiat bannere ale Obiectiv, degeaba ai incercat sa timorezi ziaristii, amenintindu-i cu procese.
Ma gindesc ca acum, la final, n-ar fi gresit sa constat ca 2007 a fost un an la fel de prost ca si felul in care intelegi tu sa-i tratezi pe cetatenii Brailei, bai Caruze!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii