Mergi la conţinutul principal

I-ar păsa! Dar n-are cui...

Ies bulversată din magazin. 243 lei. Mă uit în coș, 8 bidoane de 5 litri cu apă plată și un bax cu apă minerală (aici apa e imposibil de băut), 4 pungi de pufuleți, 2 pachete de biscuiți, 1 kg de mere, o pâine, o caserolă cu piept de pui și una cu ceafă, plus vreo 10- 15 pliculețe cu condimente, că s-au terminat toate de sărbători. Nu mă pot concentra să verific bonul, din drum începe să se audă un vuiet teribil. E doar o coloană de camioane și tractoare. I-au năucit costurile, datoriile, teama că se va alege praful de tot. Toți ar trebui să fim acolo, lângă ei. Prețurile sunt complet scăpate de sub control. La orice, de la apă și pâine la energie, combustibil și gaz. Dările către stat ne sufocă. Doar salariile au împietrit, desfoliate de taxe și impozite, mai ceva ca Baba Dochia de cojoace.

O realitate rece, la propriu și la figurat.

Și e an electoral! Nici nu vreau să mă gândesc câte milioane se vor pierde aiurea, pe servicii, favoruri și pomeni. Câtă hârtie se va irosi, că la cum arată acum oferta, nu știu câți români vor mai ieși din case... Nu mi-am imaginat vreodată că o clasă politică poate ajunge atât de jos. Și de-ar fi doar ai noștri...

Anul acesta jumătate de planetă votează, inclusiv SUA. Dacă cea mai puternică țară de pe glob scoate în față un om de calitatea lui Trump și unul de vârsta lui Biden, ce pretenții să mai avem de la simionii noștri? Atât poate America?! Atât putem noi?!

Ultimele sondaje de opinie arată că 43% dintre români cred că 2024 va fi mai greu decât 2023 și doar 16% cred că alegerile vor avea un impact pozitiv asupra economiei sau vieții lor. Un grad de pesimism ce ar trebui să dea gândit. Cui? Păi să vedem cui...

O altă analiză de la sfârșitul anului trecut arată că 1 din 5 români e sărac, iar cei mai mulți săraci trăiesc în sudul și estul României. Tot aici s-au înregistrat și cele mai mari rate ale riscului de sărăcie sau excluziune socială - Regiunea Sud-Est (Buzău, Constanța, Galați, Brăila, Tulcea, Vrancea) și Regiunea Sud-Vest Oltenia (care are în componență Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea). Nimic nou sub soare! Așa e de peste 30 de ani. Ce e nou este că pentru prima dată în acești peste 30 de ani, în toate aceste județe vor fi alegeri fără o opoziție veritabilă. Chiar și în restul țării, acolo unde opoziția există, este atât de fragilă încât mare lucru nu va avea de spus. Așa că doar se va mima o luptă din care nu ne vom alege decât cu mulți, foarte mulți bani duși pe apa sâmbetei. Și i-ar păsa cuiva de asta și ar ridica miza, dacă ar avea cui.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro