"Venta Prod" SRL, firma lui Gheorghe Puscasu, fost candidat la Primarie, cunoscut mai mult pentru afacerile sale in domeniul constructiilor, detine un restaurant de 2 stele. La aceasta unitate de alimentatie publica s-a gasit file piept de pui si carne de vita portionata, pentru care nu se cunoastea data limita de consum, precum si cremwursti si pesmet ce depasisera data durabilitatii minimale. Lista de meniu pentru micul dejun nu indica in mod clar gramajele portiilor si nici preturile.
La hotelul de 3 stele "Global Business Center", administrat de Geta Boboc, patron al societatii agricole "Bobcaget", inspectorilor nu li s-a putut prezenta certificatul de clasificare si nici brevetul de turism pentru persoana care asigura conducerea unitatii. Nu exista un ascensor in dotare, desi hotelul are 4 etaje si mansarda. La restaurant, pentru pulpa de vita, ceafa de porc si file-ul de crap gasite in bucatarie nu se cunostea termenul de valabilitate, iar sosul picant si diverse sortimete de ciocolata erau in afara datei limita de consum. De asemenea, nu erau inscrise in listele de meniu gramajul pe portie, in cazul salatelor si ciorbelor.
Hotelul de 3 stele "LMS" al firmei "Lemi Star Com", administrata de Mihai Petre si Auras Grigore, patronii de la "Paco", avea certificatul de clasificare expirat, iar la minibar se comercializau apa minerala, tigari si produse cosmetice, fara a se indica pretul de vinzare. In preturile de cazare nu era inclusa taxa hoteliera.
Si firmele administrate de italieni calca pe bec
Hotelul de 2 stele "Sport", al Directiei Judetene pentru Sport, avea camere cu mobilierul degradat, lampi de iluminat arse, husele de pat patate si arse. Serviciul telefonic era partial functionabil, iar in doua camere existau becuri arse. In dotarea grupurilor sanitare din holul de receptie, precum si in dotarea bailor, nu exista prosop pentru picioare si covoras impotriva alunecarii. La restaurantul hotelului respectiv s-a depistat faina, salam, cafea, oua, pesmet, cacao si ketchup aflate in afara termenului de valabilitate.
"Belvedere", hotelul de 3 stele detinea, pentru prepararea hranei, muschi de vita, muschiulet de porc si cotlet de porc in afara termenului de valabilitate. In listele de meniu nu figura gramajul pe portie, la diferite sortimente de cocktail-uri. Grupurile sanitare din holul de receptie nu aveau covoras impotriva alunecarii.
Firma "Silva Nova" SRL, administrata de italianul Tarozzi Achile, ce detine hotelul de 3 stele "Venetia" nu a putut prezenta certificatul de clasificare. "Oasis" SRL, firma tot cu actionariat italian, care administreaza un hotel de 3 stele in satul Albina, detinea, pentru prepararea hranei, cod congelat pentru care nu se cunostea termenul de valabilitate. De asemenea, nu avea afisate autocolante cu insemnele si categoria de clasificare.
"Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, in valoare de 54.000 lei (540 milioane de lei vechi n.n.), si au fost oprite definitiv de la comercializare peste 130 kg produse alimentare, in valoare de peste 1.600 lei", se arata intr-un comunicat de presa al OJPC Braila.