Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea si HCM Roman au incheiat la egalitate, 1-1, dubla amicala de la Braila

La mijlocul acestei saptamini, echipa feminina braileana de handbal, HC Dunarea a sustinut un dublu test cu HCM Roman, echipa care se afla pe locul al doilea dupa noua etape, una dintre partenerele obisnuite ale brailencelor in perioadele in care campionatul Ligii Nationale este intrerupt. Aceasta actiune a fost ultima a echipei brailene inaintea reluarii turului Ligii Nationale feminine de handbal, care pentru HC Dunarea va incepe miercuri, 4 ianuarie, zi in care la Braila va sosi lidera, Rulmentul Brasov.
Bineinteles ca fiind meciuri amicale, ambii antrenori au fost preocupati mai mult de exersarea unor scheme, dar si de a da credit jucatoarelor de rezerva si mai putin de rezultat.
Ceea ce s-a remarcat a fost faptul ca la Roman sint mai multe jucatoare valoroase, gratie contributiei si implicarii mai mari a Primariei care acorda sume consistente pentru ca echipa de handbal feminin a orasului sa faca performanta si, deocamdata, prin locul ocupat, handbalistele raspund eforturilor facute.
Faptul ca marti dupa-amiaza in sala Polivalenta au fost prezente si persoane importante din conducerea administrativa a orasului, prefectul Nicolae Mitroi, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului judetean si, nu in ultimul rind, Viorel Balcan, fostul senator PSD care a contribuit semnificativ la promovarea echipei in Liga Nationala, constituie o dovada ca si la Braila oficialitatile orasului se intereseaza de soarta echipei.
Ar fi de dorit ca, tinind cont de performantele realizate de echipa feminina de handbal intr-un timp atit de scurt, o parte dintre sumele alocate sportului brailean in 2006 sa fie indreptate si catre HC Dunarea.

HC Dunarea Braila - HCM Roman 22-19 (9-12)

Primul meci, derulat marti dupa-amiaza, s-a incheiat cu victoria elevelor profesoarei Alexandrina Soare, un succes obtinut insa abia in ultimele zece minute ale partidei.
Echipa care a dominat insa prima repriza si alte douazeci de minute din partea a doua a intilnirii a fost HCM Roman. Moldovencele au avut initiativa in cea mai mare parte a primului act si acest lucru s-a reflectat si pe tabela de marcaj, dupa primele 30 de minute aceasta consemnind un avans de trei goluri pentru HCM Roman. Handbalistele brailene au reusit sa egaleze de patru ori, la 2-2, 4-4, 7-7 si 9-9 insa nu au tinut cont de indicatiile antrenoarei A. Soare si au incheiat prima repriza cu un deficit de trei goluri, care putea fi anulat daca Lupu nu ar fi ratat o aruncare de la 7 m, iar Radovici, Ruscior si Leordean nu ar fi ratat din situatii clare de la semicerc.
In prima repriza Dana Goldic a aparat o aruncare de la 7 m insa apararea a fost mult prea vulnerabila.
Cu toate ca au fost mustruluite zdravan la pauza, handbalistele brailene nu au lasat impresia ca au inteles criticile facute de antrenoarea lor si fara lidera Marilena Patru, accidentata inca din minutul 18, au continuat sa gafeze, fapt fructificat de oaspete care s-au distantat treptat pina au ajuns la un avantaj de sapte goluri (min. 39: 17-10 in favoarea HCM Roman).
Dupa ce a incercat mai multe variante de echipa, Alexandrina Soare a reusit sa o gaseasca pe cea ideala. Cu noua minute inainte de finalul partidei apararea brailencelor a inceput sa functioneze, Dana Goldic a "inchis" poarta, iar Ruscior, Craciun si Lupu au fost de neoprit, astfel ca in minutul 54 s-a restabilit egalitatea, dupa o serie spectaculoasa de sapte goluri, patru dintre ele fiind marcate de Ramona Ruscior.
Aceeasi jucatoare a adus echipa gazda in avantaj insa HCM Roman a egalat prin cea mai prolifica jucatoare a sa, Corina Demeterca.
Gazdele nu au mai cedat initiativa si s-au impus cu 22-19, un rezultat nesperat in primele 40 de minute ale meciului.
Pentru HC Dunarea au marcat Ramona Ruscior 9, Liliana Craciun 4, Marcela Lupu 3, Marinela Patru 2, Sanda Asandei 2, Irina Radovici, Ana Horobet iar pentru HCM Roman, Corina Demeterca 6, Paula Paval 4, Ana Moldovan 4, Carmen Stoleru 2, Iulia Geana 2, Carmina Tita.
Au arbitrat Rudolf Pankler si Stefan Caliof.

HC Dunarea Braila - HCM Roman 15-28 (10-15)

Miercuri dimineata, HC Dunarea a abordat al doilea meci fara Asandei si Patru, cu o formula de echipa in care au evoluat, pe rind, jucatoarele de rezerva in timp ce oaspetele au aliniat prima garnitura.
HCM Roman a evoluat fara greseala si a demonstrat ca nu degeaba, la intreruperea turului, ocupa pozitia a doua in clasament, Corina Demeterca, Carmen Stoleru, Carmina Tita si, nu in ultimul rind, coordonatoarea Paula Paval fiind principalele artizane ale unui joc spectaculos, in viteza, care i-a permis formatiei vizitatoare sa incheie prima repriza cu un avantaj de cinci goluri.
Nu este insa mai putin adevarat ca avantajul pe care HCM Roman si l-a creat s-a datorat si unor greseli elementare, personale ale unor jucatoare brailene cu pretentii, cum ar fi Ramona Ruscior, care a ratat nu mai putin de trei aruncari de la 7 m si Alina Moroianu, o tinara jucatoare, talentata, de la care se asteapta foarte mult, dar care inca nu confirma increderea si sperantele antrenoarei.
Daca marti seara Alexandrina Soare a reusit in cele din urma sa-si motiveze jucatoarele si sa gaseasca si solutiile ca acestea sa intoarca rezultatul in favoarea lor, miercuri nu a mai reusit acest lucru.
Deocamdata jucatoarele de rezerva ale echipei brailene nu impresioneaza cu nimic si aceasta in comparatie cu omoloagele lor de la Roman care, folosite de antrenorul Liviu Paraschiv in partea a doua a meciului, au luptat cu foarte multa ambitie si eficacitate. Un exemplu ar fi Ana Moldovan care in repriza a doua a marcat nu mai putin de sapte goluri, dar si Camelia Toader si Cristina Ciobanu care si-au trecut in cont cite doua reusite. Nici titularele nu au evoluat la adevarata lor valoare si aici ar putea fi mentionata evolutia stearsa a Ramonei Ruscior care a mai irosit inca o aruncare de la 7 m si in repriza a doua.
HCM Roman a cistigat detasat cel de-al doilea meci cu 28-15, un rezultat care in acest moment reflecta diferenta de experienta si valoare a lotului dintre cele doua formatii.
Pentru HC Dunarea au marcat Liliana Craciun 4, Alina Moroianu 3, Adriana Leordean 3, Ramona Ruscior 2, Ana Horobet 2, Carmen Bobe, iar de la HCM Roman Corina Demeterca 7, Ana Moldovan 7, Carmina Tita 4, Carmen Stoleru 3, Paula Paval 2, Camelia Toader 2, Cristina Ciobanu 2, Georgeta Tudor.
Au arbitrat Rudolf Pankler si Sorin Toma.

"Trebuie sa ne descurcam cu ceea ce avem, pina in vara"

Dupa incheierea celui de-al doilea meci, Ionel Antihi, presedintele Consiliului de Administratie al HC Dunarea, aprecia: "In cele doua meciuri amicale am vazut multe lacune, dar trebuia sa le dam o sansa si jucatoarelor tinere care trebuie sa inteleaga foarte bine faptul ca trebuie respectate indicatiile antrenorului si nu se poate merge la infinit cu scuza lipsei lor de experienta. Ne asteapta patru meciuri foarte grele, acasa cu lidera Rulmentul, la Piatra Neamt, apoi din nou pe teren propriu cu o alta pretendenta la titlu Oltchim Rm. Vilcea si in ultima etapa a turului la Otelul Galati.
Motive de ingrijorare au fost de la inceputul campionatului si sint in continuare, deoarece la prima noastra participare in Liga, cu o echipa fara experienta, avem ca obiectiv mentinerea in acest esalon, fapt care nu este tocmai usor".
Presedintele Consiliului de Administratie mentiona ca a fost dat credit tuturor jucatoarelor tocmai pentru faptul ca pina in vara nu sint prognozate alte transferari la echipa: "In perioada de iarna sint putine echipe, in special cele cu o potenta financiara deosebita, care isi permit sa ofere sume mari pentru cooptarea unor jucatoare valoroase, ceea ce nu este cazul majoritatii echipelor din Liga si implicit nici al nostru care mai avem si statutul de nou promovata. Trebuie sa ne descurcam cu ceea ce avem pina in vara, iar dupa aceea, cu siguranta, ca lotul nostru se va intari. Pina atunci, mai intii sa ne gindim la ceea ce este prioritar pentru noi si anume sa raminem in primul esalon handbalistic al tarii."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii