Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea se pregateste pentru cupele europene

In primul material din cantonamentul de la Costinesti pe care vi l-am prezentat am cautat sa oferim celor mai fideli suporteri ai echipei feminine de handbal HC Dunarea, informatii de ultima ora privind pregatirile echipei si achizitiile pentru sezonul urmator.
Astazi va oferim primele impresii ale unora dintre jucatoarele care abia au venit in echipa, dar si citeva declaratii ale unora dintre handbalistele care au avut un cuvint greu de spus in clasarea formatiei brailene pe locul al saptelea in sezonul trecut, unul excelent pentru o echipa nou promovata.
Directorul sportiv, Sandel Soare, considera incheiata cu succes campania de transferari si apreciaza ca acum HC Dunarea este o echipa mai echilibrata pe posturi: "Lucrurile decurg foarte bine. Am facut doua transferuri de marca, dar si altele de viitor, astfel ca vom avea mai multe solutii pentru fiecare post insa trebuie sa fim constienti de faptul ca adversarele noastre nu ne vor mai privi ca pe un out-sider, ci ca pe o formatie cu o carte de vizita".
Sursa citata apreciaza ca echipa se bucura de un sprijin financiar superior celui din campionatul precedent si va putea sa se lupte la cele mai inalte cote calitative: "Au venit mai multi oameni alaturi de handbal si acest lucru ne da mai multa siguranta si liniste. Eu sper intr-o clasare mai buna decit in campionatul trecut si cred in sansa noastra, desi sint constient de faptul ca lupta va fi mult mai echilibrata".

"Am venit la Braila pentru ca am aflat ca sint conditii foarte bune si din dorinta de a face performanta", declara experimentata jucatoare Maria Moise

Dupa opt ani petrecuti la Rapid Bucuresti, cu care a cistigat un titlul national, o cupa europeana, Maria Moise a acceptat ideea de a parasi Giulestiul, pe care l-a considerat propria ei casa si a venit la Braila pentru ca isi doreste din nou o calificare in cupele europene.
Fiind o jucatoare cu o viteza mare in executie, adepta unui joc combinativ, dublat de o tehnica individuala bine slefuita, jucatoarea mai bine cunoscuta sub numele de Iorgu spera ca alaturi de fosta colega de la nationala, Marinela Patru si de celelalte componente ale echipei brailene sa regaseasca drumul spre Europa.
"Sincera sa fiu am venit la Braila pentru ca am aflat ca sint conditii foarte bune si din dorinta de a face performanta. Un imbold in plus a venit si de la Patru, fosta mea colega de la nationala. Iar cind am sosit am constat ca este o atmosfera foarte buna. Deocamdata nu pot spune ca m-am acomodat, dar sper ca in curind ma voi integra pentru ca sint o jucatoare profesionista si trebuie sa muncesc acum pentru ca formatia braileana sa-si poata realiza obiectivele propuse. Am vazut ca publicul din Braila este numeros, inimos si fidel. Sper sa fim sustinute in momentele dificile pentru a putea trece mai usor peste ele si a putea obtine impreuna ceea ce ne dorim", declara Maria Moise.

"Sper ca si eu sa fiu partasa la calificarea in cupele europene" este speranta Simonei Aldea

O alta jucatoare sosita in aceasta vara si care cu siguranta va fi titulara la HC Dunarea in sezonul urmator este Simona Aldea, un inter dreapta, in virsta de 24 de ani, care a evoluat in ultimii doi ani la Astral Posta Cilnau.
Motivul pentru care Alexandrina Soare si-a dorit-o in lot este acela ca Aldea este o jucatoare tehnica, cu talie care gindeste in teren si care nu este convingatoare doar prin fizic.
"La Braila este o atmosfera diferita de ceea ce eram eu obisnuita si asta o spun in sensul bun al cuvintului. Colegele m-au primit cu multa caldura si pot spune ca de prima data m-am simtit foarte bine, iar acum voi face si eu totul pentru a ma integra cit mai repede. HC Dunarea a surprins pe multa lume anul trecut si sint convinsa ca in acest an isi poate indeplini obiectivul, acela de a prinde o cupa europeana. Orice campionat este greu si are caracteristicile sale insa prin munca si ambitie se poate realiza orice. Sper ca si eu sa fiu partasa la o asemena realizare si sa intru in gratiile publicului brailean", au fost primele aprecieri ale unei jucatoare care spera sa convinga cel mai bine prin evolutiile sale din teren.

Va fi un campionat mai greu deoarece acum echipele ne cunosc si stiu la ce sa se astepte de la noi", avertizeaza capitanul HC Dunarea

Capitanul formatiei brailene, Dana Goldic, ramine in continuare, prin munca si implicare, nu numai jucatoarea care asigura echilibrul echipei in teren, ci si un sprijin al antrenoarei brailene in activitatea de pregatire. Curtata intens in aceasta vara de Otelul Galati, echipa cu care a jucat in citeva semifinale de cupa europeana, Goldic a ramas fidela echipei si publicului brailean, incercind acum, dupa ce a promovat cu HC Dunarea pe prima scena a handbalului feminin romanesc, sa puna umarul la calificarea ei intr-o cupa europeana.
"Ce-mi doresc eu este un parcurs constant bun si accederea in cupele europene. Ne-am intarit echipa, dar trebuie sa constientizam faptul ca si celelalte formatii de frunte au facut acelasi lucru. Cantonamentul este o perioada foarte grea, dar aici se pun bazele evolutiei noastre in urmatorul campionat. Cu cit vom trage mai mult in perioada acumularilor fizice, cu atit ne va fi mai usor pe parcursul turului, unul pe care eu il consider greu deoarece acum echipele ne cunosc si stiu la ce sa se astepte", este de parere Dana Goldic.

"Brailenii m-au facut sa ma razgindesc si sa-mi continui activitatea", marturiseste Marilena Patru

Cu toate ca la finalul sezonului trecut Marinela Patru era tentata sa renunte la activitatea competitionala pentru ca-si dorea sa fie mamica, golgetera echipei brailene a decis in cele din urma sa evolueze si in campionatul urmator.
Kafa, cum este strigata de coechipiere si publicul spectator, considera ca, prin achizitiile pe care le-a facut, echipa braileana va avea in sfirsit o linie de 9 metri, ceea ce-i va conferi mai multa siguranta si eficacitate in faza de atac: "Cred ca va cel mai puternic campionat din ultimii zece ani. De aceea nu trebuie sa plecam niciodata de la premiza ca un joc este mai usor, iar altul mai greu, pentru ca de fapt toate vor fi foarte grele, fiecare in felul sau. Prin achizitiile facute vom cistiga foarte mult in faza de atac, vom avea in sfirsit aruncari de afara pentru ca asta ne-a lipsit in campionatul trecut. La fel ca si colegele mele, sper sa avem rezultate mai bune decit anul trecut. Doresc sa joc intr-o cupa europeana cu Braila si spun sincer ca oamenii din Braila sint cei care m-au facut sa ma razgindesc si sa-mi continui activitatea".

"Cantonamentele centralizate, un fel de rau necesar, reprezinta cheia succesului in partidele oficiale", crede Liliana Craciun

La fel ca si celelalte jucatoare cu experienta, Liliana Craciun considera ca HC Dunarea poate avea o evolutie superioara celei din campionatul trecut. Extrema braileana este de parere ca perioada cantonamentelor centralizate, un fel de rau necesar, reprezinta cheia succesului in partidele oficiale din aceasta toamna: "Fac de 14 ani handbal si de aceea cantonamentele nu mai reprezinta o problema pentru mine. Acestea nu sint prea agreate insa fara ele nu se poate face performanta. Vad ca noile jucatoare, care in opinia mea s-au acomodat deja, se implica in programul de pregatire si acest lucru ma face sa sper ca vom avea o evolutie mai buna si vom reusi sa ne calificam in cupele europene.
Spectatorii au fost al optulea jucator al nostru in sezonul trecut. Fara ei nu am fi reusit performantele pe care le-am realizat. Le multumim inca o data pe aceasta cale si-i asteptam in continuare la sala Polivalenta, inca din perioada partidelor de verificare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii