Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea Braila - Tomis Constanta 20-23 (9-12)

Inca din startul partidei s-a vazut ca HC Dunarea este lipsita de sansa caci la 0-1, Patru a ratat o aruncare de la 7 metri si implicit sansa de a egala. Liliana Craciun a reusit in minutul 9 sa restabileasca egalitatea, la 2, insa brailencele au continuat sa rateze din situatii favorabile, fapt ce le-a permis oaspetelor sa fie tot timpul la cirma jocului.
In minutul 20, la 4-7, Dana Goldic a aparat o aruncare de la 7 metri, dar in faza imediat urmatoare Patru a ratat aceeasi oportunitate in fata portarului Doina Avram.
Tomis s-a distantat la 4 goluri in minutul 26 si a plecat la cabine cu un avantaj de trei goluri.
Cu o aparare foarte sigura si un portar, Dana Goldic, din nou in zi de exceptie, HC Dunarea a reusit sa egaleze in minutul 35, 13-13, dupa ce Ruscior a transformat doua aruncari de la 7 metri si un gol spectaculos al Lilianei Craciun.
Cu toate ca Radovici a aruncat mingea in bara, iar Patru, in situatie de unu la unu cu portarul Avram, nu a gasit calea spre gol, HC Dunarea a reusit sa preia conducerea, in minutul 38, 14-13, in urma unei reusite a interului Irina Tomuleanu.
Replica formatiei vizitatoare a venit prompt si cea mai inalta jucatoare de pe teren, dar si golgetera Tomisului, Alina Petrache, a facut ca scorul sa redevina egal, 14-14 iar in acelasi minut, 39, aceeasi jucatoare a adus formatia vizitatoare in avantaj.
Au urmat trei ratari incredibile, Ruscior din 7 metri, Tomuleanu si Patru, de la semicerc si o noua detasare a Tomisului la patru goluri.
Beneficiind de superioritate numerica, HC Dunarea a reusit sa marcheze, prin Ruscior, Craciun si Radovici si sa restabileasca pentru ultima data egalitatea pe tabela de marcaj, min. 54: 19-19.
Sansa le-a ocolit in continuare pe gazde, Ruscior si Patru au ratat din nou si oaspetele au reusit sa plece cu toate punctele de la Braila.
"Mi-a fost un pic teama de acest joc si dupa cum am inceput meciul mi-am dat seama ca este posibil sa nu cistigam. Ne-am pregatit foarte bine pentru aceasta partida si dupa cum s-a vazut Tomis nu ne-a surprins cu nimic doar ca noi am ratat foarte mult, chiar in situatii de unu la unu, lucru care nu s-a mai intimplat pina acum la jucatoarele cu experienta", declara la finalul partidei profesoara Alexandrina Soare.
Pentru HC Dunarea au marcat: Ramona Ruscior 7, Marinela Patru 4, Liliana Craciun 3, Irina Tomuleanu 3, Irina Radovici 2, Sanda Asandei iar pentru Tomis, Alina Petrache 9, Ramona Vaduva 5, Roxana Mazur 3, Dorina Jerebie 2, Ramona Craciun, Loredana Mateescu, Mihaela Piriianu, Cristina Strungaru.

"Experienta a facut diferenta in acest meci", aprecia la finalul partidei Ionel Antihi

Presedintele Consiliului de Administratie al echipei brailene, Ionel Antihi, a apreciat evolutia jucatoarelor brailene si a pus infringerea pe seama lipsei de experienta: "Fiecare echipa are evolutii bune, dar si caderi. Fetele noastre nu au facut un joc rau astazi, dar nu au stiut sa stapineasca momentele dificile ale meciului. Noi am ratat, iar adversarele au speculat orice moment favorabil. Si noi am trecut pe linga momente bune, mai ales la 19-19, cind am avut posibilitatea desprinderii la un gol si nu se stie, ca factor psihologic, cum evolua situatia. Consider ca experienta a contat si a facut diferenta in acest meci".

"Ne-a lipsit sansa in acest meci", era de parere directorul sportiv Teodor Ciochia

"Tomis-ul este o echipa cu traditie, valoroasa care, daca nu ar fi avut fluctuatii in joc, ar fi fost intre primele patru grupari in acest campionat. Meciul a fost de o buna factura tehnica, ambele echipe s-au angrenat intr-un joc spectaculos si nici una nu s-a menajat ca sa obtina un rezultat pozitiv. Ne-a lipsit sansa in acest meci.
Noi am reusit sa recuperam in citeva rinduri diferenta de goluri, dar citeva decizii controversate de arbitraj si numeroase ratari incredibile, au facut ca balanta sa se incline in favoarea constantencelor.

"Am ramas incintat de entuziasmul publicului brailean", a declarat la finalul partidei Dumitru Musi

La finalul meciului din sala Polivalenta, incheiat cu un prim succes, dupa citeva etape mai putin reusite de formatia constanteana, antrenorul Dumitru Musi considera ca Tomis a iesit din criza. Tehnicianul Tomisului si secundul lotului national de senioare nu a uitat sa mentioneze faptul ca a ramas placut surprins de numarul mare de spectatori si de atmosfera creata de acestia: "Am traversat o perioada in care parca ne-am pierdut identitatea, directia si ideile despre jocul colectiv de handbal. Tot la fel de adevarat este ca am intilnit adversari de calibru si partea mai amara a lucrurilor este ca nu am reusit sa iesim invingatori. Ne asteptam la o rezistenta deosebita din partea echipei din Braila. Stiam ca entuziasmul si angajamentul le caracterizeaza, dar pe linga lipsa de experienta, noi am mizat si pe faptul ca ultimele lor realizari le vor deconecta putin. Echipa noastra a avut puterea, taria psihica de a se bate si rezista presiunii pe care au exercitat-o asupra lor acesti suporteri braileni deosebiti. Am ramas incintat de entuziasmul publicului brailean. Cinstit sa fiu, putine au fost meciurile de la Constanta la care sa vina atitia spectatori. Au fost multe momente in care adversarele au dominat jocul. Noi nu am gasit intotdeauna solutiile cele mai eficiente, dar in final si cu putina sansa am reusit sa cistigam".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii