Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbaliste de naţională transferate la HC Dunărea

* Mădălina Zamfirescu revine la Brăila * portarul Ljubica Nenezici, extrema dreapta Sanja Premovic, interul stânga Maryia Kanaval şi extrema stânga Jovana Sazdovska au semnat cu formaţia brăileană * şi-au încheiat contractele Dobre, Razum, Krnic şi Constantinescu

 

 

 

Conducerea clubului HC Dunărea a reuşit să transfere, în această perioadă în care hndbalul a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus, cinci jucătoare de top din handbalul românesc şi european. Toate cele cinci handbaliste transferate la echipa brăileană sunt componente ale loturilor naţionale ale ţărilor de unde provin.

Clubul de pe malul Dunării a reuşit să o readucă la Brăila pe Mădălina Zamfirescu, jucătoare care vine de la echipa de pe primul loc din campionatul Ligii Florilor, ediţia 2019-2020, SCM Rm. Vâlcea. Născută la Vâlcea pe 31 octombrie 1994, Zamfirescu a mai evoluat în 2014 la SCM Craiova şi apoi a jucat timp de două sezoane pentru HC Dunărea. Aceasta fiind una dintre componentele de bază ale formaţiei care în 2016 a reuşit şi cea mai mare performanţă a handbalului brăilean, locul al doilea şi implicit titlul de vicecampioană a României. Handbalista care măsoară 1,78 m poate evolua pe postul de centru sau inter.

Portarul Ljubica Nenezici vine de la Gloria Bistriţa. Născută pe 15 ianuarie 1997 la Podgorica, în Macedonia, Nenezici, care măsoară, 1,79 m, a mai jucat la Buducnost în sezonul 2015-2016 şi la Kispest NKK, în campionatul următor. Tot din Muntenegru este şi inter dreapta, Sanja Premovic. Născută pe data de 27 noiembrie 1992, Premovic a jucat în două rânduri la Buducnost, ultima dată în perioada 2016-2019. Jucătoarea de 1,72 m, a fost legitimată sezonul trecut la Iuventa Michalovce în Slovacia.

Interul stânga de 23 de ani, Maryia Kanaval, este din Belarus. Ultima dată a evoluat la BNTU Minsk. De origine din Macedonia, extrema stânga Jovana Sazdovska, s-a născut pe 27 iunie 1993. Aceasta a evoluat în sezonul 2016-2017 la Măgura Cisnădie.

“Conducerea clubului şi finanţatorii au făcut toate demersurile sportive şi financiare pentru întărirea lotului echipei HC Dunărea. Astfel încât în sezonul următor să ne putem propune un obiectiv mai îndrăzneţ. Mă refer la o clasare mai bună decât cea din campionatul recent încheiat. Sperăm ca brăilenii să fie în continuare alături de echipă şi să o conducă spre cât mai multe victorii în viitorul campionat”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea Brăila.

Nu mai fac parte din lotul echipei HC Dunărea, pentru că şi-au încheiat contractele, portarii Gabrile Dobre şi Marina Razum precum şi Natasha Krnic şi Claudia Constantinescu. Dobre şi Constantinescu s-au transferat deja la Rapid Bucureşti.

 

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii