Mergi la conţinutul principal

Halucinațiile științei fără Dumnezeu

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Știința creează, în ani de zile, un morb întunecat, pulverizat asupra întregii lumi, apoi proclamă luminos soluții din trupuri ne-născute de copii, întinse generos, cu forța, miliardelor de oameni.

Aceasta este știința omului? Aceasta este mântuirea pe care o promite?

Te poate ajuta un asemenea mântuitor?

 

Vindecarea și remediul nu stau în halucinațiile unei științei lipsite de Dumnezeu; dar când sunt recunoscute ca atare, halucinațiile dispar, iar puterea lor, dată prin frică sau amăgire, se întoarce, întreagă, la locul ei.

Lumea pare că oferă multe scopuri, cu valori diferite și clasificări infinit de diverse. Totuși, lumea pe care o vezi este fie a păcatului, fie a sfințeniei; nu există, între păcat și sfințenie, trepte sau ierarhii de valoare.

 

Acceptă astăzi darul sfințeniei pe care Dumnezeu a dat-o Fiului Său.

 

„Omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor” (Psalmul 48)

„De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi.

Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept.

Căci înțelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: "El prinde pe cei înțelepți în viclenia lor".

Și iarăși: "Domnul cunoaște gândurile înțelepților, că sunt deșarte".

Așa că nimeni să nu se laude cu oameni. Căci toate sunt ale voastre:

Fie Pavel, fie Apollo, fie Chefa, fie lumea, fie viața, fie moartea, fie cele de față, fie cele viitoare, toate sunt ale voastre.

Iar voi sunteți ai lui Hristos, iar Hristos al lui Dumnezeu.”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 17-23)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu