Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a decis ca alegerile locale sa fie organizate la 1 iunie

Guvernul a decis in sedinta de miercuri, ca alegerile locale din acest an sa fie organizate la 1 iunie, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.
"Organizarea alegerilor locale a fost discutata in sedinta de miercuri a Guvernului si s-a convenit, de principiu, ca 1 iunie sa fie data primului tur de scurtin. Discutiile continua, iar o decizie urmeaza sa fie luata", au afirmat sursele citate, inainte de finalul sedintei.
La sfirsitul sedintei Guvernului, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, vicepresedinte PNL, a declarat agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca primul tur al alegerilor locale sa fie organizat la 1 iunie, iar al doilea tur de scrutin, la 15 iunie.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in urma cu o saptamina, ca alegerile locale vor fi organizate, cel mai probabil, la sfirsitul lunii mai-inceputul lunii iunie, data exacta urmind sa fie stabilita in sedinta Guvernului.
El a declarat de mai multe ori ca nu are in vedere aminarea alegerilor locale, programate pentru vara acestui an, singura sa grija fiind ca acest scrutin sa nu se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de fotbal.
Turneul european de fotbal se va desfasura in perioada 7-29 iunie.
PDL a propus ca alegerile locale sa fie organizate in 25 mai si 8 iunie, propunere fata de care si-au exprimat acordul de principiu majoritatea partidelor.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, la finalul Biroului Permanent National, ca evaluarea juridica a social-democratilor arata ca organizarea alegerilor locale in alta perioada decit 8-15 iunie nu se poate face in lipsa unei legi organice adoptate de Parlament.
Geoana a afirmat ca organizarea alegerilor locale in data de 25 mai, cum au propus unele partide, sau la sfirsitul lunii iunie, cum a propus PSD, nu se poate face decit printr-o lege organica adoptata de Parlament.
El a mentionat ca nu este nevoie de o lege organica pentru modificarea datei alegerilor locale doar in eventualitatea in care acestea au loc in intervalul 8-15 iunie, cind expira, din punct de vedere legal, mandatul actual al consilierilor si primarilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii