Mergi la conţinutul principal

Greva generală de la «Braicar», anulată pe ultima sută de metri

Salariaţii de la SC "Braicar" - compania publică de transport în comun de persoane - nu au mai declanşat ieri greva generală, aşa cum era programat. Sindicatul şi conducerea unităţii au ajuns, luni seara (4 august), la o înţelegere privind încheierea unui armistiţiu. "Negocierile au dus la soluţionarea conflictului, astfel încât nu s-a mai pus problema declanşării grevei. În principiu, sindicatul a obţinut cam tot ce şi-a propus adică alocarea în favoarea salariaţilor a resurselor disponibile la fondul de salarii. Practic a fost acceptată propunerea noastră privind implementarea unei noi grile de salarizare, iar în ce priveşte sporul de weekend s-a reuşit majorarea lui de la 10% la 30%. Vom avea în vedere la următoarele negocieri acest aspect. Una peste alta putem spune că avem un Contract Colectiv de Muncă pe unitate îmbunătăţit faţă de ce a fost până acum, iar asta cu ajutorul federaţiei sindicale la care suntem afiliaţi şi care ne-a sprijinit în demersurile noastre. În ce priveşte decizia instanţei, care a fost în defavoarea noastră, nu am văzut încă motivarea, avem la dipoziţie 10 zile pentru o eventuală contestare, însă, dat fiind faptul că ne-am înţeles cu conducerea, nu cred că se va mai contesta", ne-a declarat Anina Rolea, vicepreşedintele Sindicatului "Transloc".
Reamintim că negocierile purtate luni după amiază de sindicat şi conducerea "Braicar" au durat circa 6 ore, la finalul cărora cele două părţi au convenit asupra soluţionării revendicărilor sindicale. În prealabil, însă, în cursul zilei de joi, 31 iulie, sindicaliştii au organizat o grevă de avertisment în cadrul căreia a fost întrerupt lucrul la primele ore ale dimineţii. Protestul s-a derulat în incinta depoului de tramvaie din Radu Negru, acţiune la care au participat aproape 100 de salariaţi, şoferi, vatmani, controlori şi personal tehnic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro