Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grenade aruncate linga gardul scolii

Inconstienta sau act criminal deliberat: cineva a abandonat doua grenade intr-un loc frecventat de foarte multi copii, situat linga gardul unei scoli si in imediata apropiere a unei gradinite. Din fericire, bombele au fost descoperite de un baiat de 12 ani al carui prim impuls a fost de a-si informa tatal. La rindul lui, imediat dupa ce a vazut despre ce este vorba, tatal copilului a anuntat Politia, iar grenadele au fost recuperate rapid si in siguranta de un pirotehnist.
Incidentul s-a intimplat, ieri, in jurul orei 15.00. Marian Gavrilescu, 12 ani, iesise sa se joace cu ciinele familiei pe linga bloc. La un moment dat, catelul a intrat intr-un tufis de linga gardul scolii "Vasile Alexandri", din cartierul Viziru. Baiatul a alergat dupa el si, in timp ce se hirjoneau prin iarba inalta, a zarit bomba. Imediat, a fugit acasa si i-a spus tatalui sau despre ce gasise. Acesta l-a urmat pina in locul indicat si dupa ce a vazut grenada, s-a convins ca nu e o gluma si a sunat la Politie. Potrivit procedurii, la fata locului s-au deplasat un echipaj al Politiei, unul de la Jandarmerie si un ofiter specialist al formatiunii de Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila. Maiorul pirotehnist Cristian Gavriliu a gasit in iarba si o a doua grenada. Le-a ridicat pe amindoua si le-a asezat intr-o lada cu nisip, pentru a fi transportate fara incidente la depozitul Protectiei Civile. "La prima vedere, pare a fi vorba despre doua grenade defensive in stare de functionare, deoarece ambele au focos", ne-a declarat maiorul Gavriliu. Asadar, daca ar fi fost manipulate neglijent sau in joaca, grenadele ar fi putut provoca o nenorocire de proportii, data fiind apropierea celor doua institutii scolare si prezenta copiilor in zona. Providenta a vrut, insa, sa fie descoperite de un baiat care a gindit suficient de lucid pentru a preintimpina o tragedie. "L-am mai invatat si eu cum e cu grenadele, ca nu trebuie sa le scoti cuiul de siguranta, a mai vazut si el la televizor filme de razboi. Bine ca nu s-a jucat cu ele, ci a venit sa ma anunte...", a spus, usurat, Marinel Gavrilescu, tatal lui Marian.
Cercetarile autoritatilor vor stabili, probabil, in ce circumstante au ajuns cele doua grenade in tufisul de linga gardul scolii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii