Mergi la conţinutul principal

Gradinitele au suficiente locuri

De la 1 iunie, au inceput oficial inscrierile la gradinite. Unii parinti, ca sa fie siguri ca prind un loc la o gradinita apropiata cu program prelungit chiar au format cozi, insa acestea au disparut repede. Asemenea situatii au fost la gradinitele nr. 37, 39, 48 sau 51. Numarul de copii de anul acesta este mai mic decit cel de anul trecut cu aproximativ 300 de copii, a precizat inspectorul pentru invatamintul preprimar, Ecaterina Palade. "Sint mai aglomerate anumite zone, insa solicitarile sint pentru program prelungit. La aceste gradinite grupele sint mai aglomerate, sint peste 25 de copii. Acolo unde este posibil vom incerca transformarea gradinitelor cu program normal in gradinite cu program prelungit. Am facut demersurile necesare pentru a obtine aprobarile de la Minister, sa vedem daca Ministerul va fi de acord. Avem si situatii cind in cladiri construite pentru gradinite cu program prelungit functioneaza gradinite normale, insa, pe ansamblu, in oras nu sint probleme cu gradinitele. Lansez o rugaminte catre parinti sa nu se cramponeze de anumite unitati de invatamint. La noi, in toate unitatile se lucreaza foarte bine", a explicat inspectorul Ecaterina Palade.
Desi au trecut numai citeva zile de la deschiderea inscrierilor, locurile in cele mai multe unitati au fost ocupate. Mai sint locuri in anumite gradinite de cartier. La nivelul judetului, in urma recensamintului sint asteptati 10.164 de copii, iar planul de scolarizare a fost aprobat pentru 10.364 de locuri. Dintre acesti copii, ceva mai multi peste jumatate sint in municipiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu