Mergi la conţinutul principal

Ghiduri pe înţelesul tuturor

Fiscul vine să explice contribuabililor în ghiduri ilustrate, pas cu pas şi cu exemple concrete ce paşi sunt de parcurs în îndeplinirea obligaţiilor fiscale pe care le au în funcţie natura lor, precum şi de activitatea pe care o desfăşoară. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi reaminteşte contribuabililor faptul că pe site-ul ANAF, la secţiunea Asistenţă contribuabili, Persoane fizice, Ghiduri curente, sunt disponibile informaţii în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin. Mai precis, este vorba despre 11 ghiduri explicative ilustrate, după cum urmează: Ghid fiscal al contribuabililor care realizează venituri din activităţi comerciale din România; Ghid fiscal al contribuabililor care realizează venituri din profesii libere din România; Ghid fiscal al persoanelor fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor; Ghid fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură; Ghid privind impozitarea veniturilor realizate din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal; Ghid fiscal al persoanelor juridice române plătitoare de impozit pe profit; Ghid privind recuperarea TVA achitată în alt stat membru al Uniunii Europene; Ghid fiscal al contribuabililor care au obligaţia de declarare a veniturilor realizate din străinătate pentru anul fiscal 2015; Ghid fiscal al contribuabililor care au obligaţia de declarare a veniturilor realizate din România pentru anul fiscal 2015; Ghid fiscal al contribuabililor care intenţionează să redirecţioneze 2% din impozitul pe venitul realizat în anul 2015; Ghid al obligaţiilor fiscale ale asociaţiilor de proprietari; Ghid privind contribuţiile sociale datorate de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi alte venituri, precum şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri.
Practic, după cum a explicat Regionala Fiscală Galaţi, toate aceste ghiduri se adresează atât contribuabililor, cât şi unităţilor fiscale, în vederea îndrumării acestora şi aplicării unitare a prevederilor legislaţiei în vigoare şi cuprind documentaţia necesară în vederea soluţionării celor mai frecvente solicitări ale contribuabililor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro