Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Generatia 2008" - pregatita sa schimbe garniturile vechiului PSD

Parlamentarii PSD de Braila au mari sperante de la generatia de tineri social - democrati care va fi pregatita pentru a schimba "garniturile" partidului in 2008. Acestia considera ca programul "Generatia 2008", lansat ieri de presedintele partidului, Mircea Geoana, va aduce schimbarea de care are nevoie aceasta formatiune politica pentru a-si reconfirma pozitia pe scena politica romaneasca. Totodata, acestia sint de parere ca la Braila exista deja tineri pregatiti pentru a ocupa atit functii executive, cit si fotoliii parlamentare in 2008. Astfel, senatorul Aurel Simionescu ne-a declarat: "Acest program are 2 dimensiuni. Una executiva si una electiva. Noi am estimat ca atunci cind vom ajunge la guvernare in 2008, vom avea nevoie de aproximativ 3.000 de oameni care sa ocupe posturi in administratia publica si in guvern. Asa ca ne-am gindit ca ar fi mai bine sa ii pregatim de acum, sa ii selectam, sa vedem ce pregatire are fiecare, unde se descurca mai bine, ce ii place sa faca, unde se vede peste citiva ani. Pentru cei tineri este si un fel de plan de cariera. Fiecare judet a venit cu o oferta de 15 - 20 de tineri, care vor fi invatati, vor capata experienta, vor fi monitorizati si evaluati. La Braila stam foarte bine la capitolul tineri care promit, puteam chiar sa mai aducem si pentru alte judete"
La rindul sau, deputatul Alin Teodorescu, ne-a explicat ca "Generatia 2008" este o initiativa care stimuleaza prezenta tinerilor si a oamenilor noi in partid. ""Generatia 2008" este o generatie de oferta. Va fi oferta noastra pentru alegerile parlamentare si locale. Oricum, faptul ca faci parte din aceasta generatie nu iti garanteaza ca vei ocupa si un loc pe liste, deoarece va trebui sa treci de alegerile interne ale partidului, care vor avea loc la sfirsitul lui 2006, inceputul lui 2007. Noi ne dorim sa aducem foarte multi tineri in fata, tineri care pina acum au stat pe margine, dar care au pregatirea necesara, bagajul de cunostinte necesar si interesul sa isi faca treaba. E bine sa mai schimbam garniturile din cind in cind". Acesta a mai adaugat ca, personal, se asteapta ca noii politicieni social - democrati sa isi faca treaba asa cum trebuie si sa reconfirme valoarea partidului prin faptele si deciziile lor.
In ceea ce il priveste pe colegul acestuia de la Camera Deputatilor, Mihai Tudose, acesta ne-a precizat ca, asa cum face orice partid de opozitie la momentul potrivit, PSD isi reconsolideaza in acest moment structurile si se reorganizeaza. Mai mult, acesta s-a aratat de parere ca organizatia braileana a PSD va avea in mod sigur cu ce iesi la rampa in 2008, cel putin pentru alegerile locale: "Prin acest program se doreste schimbarea unei parti a partidului, cu o noua generatie de politicieni, asa cum s-a facut de fapt la fiecare schimbare de mandat. Programul are doua etape. In prima, care incepe de acum, vor fi pregatiti oameni pentru alegerile locale, urmind ca pasul doi sa fie pregatirea candidatilor pentru alegerile parlamentare. Oricum, la Braila, stiu tineri pina in 30 de ani, care ar face fata foarte bine la cerintele posturilor executive, si care trebuie promovati".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii