Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gata si digul de aparare impotriva inundatiilor de la Gradistea

Conducerea Directiei Apelor Buzau - Ialomita a anuntat ca, la finele anului trecut, a receptionat doua lucrari de amenajare impotriva inundatiilor. Una dintre receptii a vizat o lucrare de refacere a digului pe riul Buzau, in zona Gradistea, judetul Braila, iar cealalta amenajari specifice ale riului Bisca Chiojdului la Catina, in judetul Buzau.
Scopurile atinse in urma refacerii digului de aparare in zona Gradistea au fost scoaterea de sub efectul inundatiilor si stoparea eroziunilor din albia riului Buzau, in dreptul localitatii din judetul nostru. Valoarea lucrarilor este de aproximativ 2,1 milioane RON si au implicat refacerea digului pe malul sting al riului Buzau in dreptul localitatii Gradistea pe o lungime de 4.610 de metri, precum si protectie de mil pe o lungime de 100 metri. Executia a inceput in septembrie 2005, iar receptia finala, dupa perioada de garantie, a fost 20 decembrie 2007. "In 2008, vom continua programul investitional in ce priveste gospodarirea apelor. Am in vedere lucrari de reabilitare a digului de aparare de la Noianu - Chiscani, judetul Braila, reabilitarea barajului Iezer, judetul Calarasi, lucrari de punere in siguranta a barajelor Siriu, Dridu, Maneciu si Pucioasa cu fonduri de la Banca Mondiala, precum si alte lucrari finantate din fonduri Phare si BDCE. De asemenea, preconizez demararea lucrarilor pentru construirea barajului de la Azuga. Valoarea investitiilor propuse pentru anul 2008 se ridica la 100 milioane RON. O parte din sumele pentru investitii vor fi alocate de la buget prin hotariri ale Guvernului Romaniei", ne-a declarat Mariana Tudor, director al Directiei Apelor Buzau Ialomita.
Prin lucrarile din zona Gradistea sint aparati 825 locuitori, 313 gospodarii, 22 obiective social-economice, linii electrice, drumuri, alimentare cu apa.
Directia Apelor Buzau-Ialomita se numara printre cele 11 directii ale apelor din Romania. Suprafata totala pe care Directia Apelor Buzau Ialomita o acopera este de 26.205 km patrati, si o lungime hidrografica de 5.619 km, printre care riul Buzau 308 km si riul Ialomita 400 km. De asemenea, directia cuprinde lacuri de acumulare cu folosinta complexa de un volum total 852,856 milioane de metri cubi si un volum util de 632,370 milioane de metri cubi. Pentru combaterea inundatiilor, are 242 km de aparari de maluri, 200 km de regularizari de albii si 678 km de indiguiri. Obiectivele aparate de catre acestea sint: 209 localitati, 220 obiective industriale, 22.457 case si gospodarii, 847 km cai ferate, 585 km drumuri. Sistemul de monitoring integrat al apelor care depinde de Directia Apelor Buzau-Ialomita cuprinde printre altele 49 statii hidrometrice, 537 foraje hidrogeologice, 110 posturi pluviometrice si 61 sectiuni de control al calitatii apei in riuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii