Garnizoana Brăila are un nou comandant | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Garnizoana Brăila are un nou comandant

• colonelul Vasile Ionescu a preluat comanda Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” de la generalul Gheorghe Soare, care, mai nou, este locţiitor de comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău

 

Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” şi implicit Garnizoana Brăila au, începând de ieri, un nou comandant. Este vorba despre colonelul Vasile Ionescu, cel care a preluat comanda celei mai mari unităţi a garnizoanei noastre, Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, de la generalul de brigadă Gheorghe Soare. Asta după ce generalul Soare a preluat funcţia de locţiitor de comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău.

Ceremonia de predare - primire a comenzii Brigăzii 10 Geniu s-a desfăşurat, ieri, începând cu ora 10.00, în curtea acestei mari unităţi militare brăilene. Cel care a preluat drapelul de luptă al Brigăzii 10 Geniu de la fostul comandant, generalul Soare, şi l-a înmânat actualului comandant, colonelul Ionescu, a fost generalul Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”.

La ceremonial au asistat numeroşi ofiţeri superiori brăileni, comandanţi şi locţiitori de comandanţi ai unităţilor militare din Garnizoana Brăila, iar ca reprezentanţi ai autorităţilor civile au fost de faţă prefectul Mădălina Cochino, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac şi primarul Marian Dragomir. Au fost prezenţi, de asemenea, gen. (rez) Mihai Tofan, fost comandant al Brigăzii 10 Geniu, şi Aurel Simionescu, fost primar al Brăilei.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 10 Geniu, însă înainte de acest moment solemn, noul comandant, colonelul Vasile Ionescu, a ţinut să îi ofere generalului Gheorghe Soare, din partea foştilor săi subordonaţi, o plachetă gravată cu un mesaj de mulţumire pentru contribuţia avută la consolidarea marii unităţi de geniu brăilene.

Colonelul Vasile Ionescu are 52 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit, în 1986, Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate “Panait Donici”, arma Geniu, iar pe parcursul carierei a urmat numeroase cursuri de perfecţionare. În perioada 2006 - 2010, a fost comandantul Batalionului 72 Geniu “Matei Basarab”, din 2010 până în 2015 a fost şef de birou în cadrul Direcţiei Operaţii din Statul Major General, iar din 2015 a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro