Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Mii de brăileni au sărbătorit Ziua Națională în Piața Independenței

În ciuda vremii mohorâte, cu nori grei ce amenințau să aducă ploaia în orice moment, mii de brăileni au fost prezenți, vineri dimineață, în Piața Independenței, unde s-au organizat manifestările dedicate Zilei Naționale. La fel ca în fiecare an, ceremoniile au început cu o slujbă religioasă și cu discursul prefectului și au continuat cu un moment mult mai gustat de public: defilarea militarilor, pe Calea Călărașilor. Oamenii au privit de pe margine cele câteva plutoane reprezentative ale unităților din cadrul Garnizoanei Brăila. Spre deosebire de alte garnizoane mari din țară, parada brăileană nu a inclus și tehnică de luptă, cu toate că militarii noștri ar avea ce arăta, dat fiind că avem în oraș o mare unitate de geniu și o unitate de artilerie, care și-ar putea expune armele grele din dotare - tunuri, blindate, elemente de poduri mobile etc. Ceremonia militară s-a finalizat cu depunerea de coroane de flori la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu.

 

Tot vineri dimineață, Primăria Brăila a inaugurat oficial târgul de iarnă. Acesta este amenajat, ca și anul trecut, în parcarea de lângă Palatul Administrativ, însă de data aceasta meșterii populari invitați să își expună mărfurile au avut la dispoziție căsuțe de lemn, nu corturi militare ca data trecută. Primăria a reușit să încheie un contract pe ultima sută de metri cu o firmă specializată, care a livrat 20 de căsuțe. Acestea nu au fost, totuși, suficiente pentru toți cei care au venit cu mărfuri, astfel că au mai fost puse și câteva corturi. Oficialitățile locale promit că, pentru edițiile viitoare, va mai fi livrat un lot de căsuțe din lemn, ca să ajungă pentru toată lumea. Meșterii populari veniți din zonele Olteniei, Dobrogei, din Republica Moldova dar și din județul nostru expun tot felul de produse de artizanat, din ceramică sau lemn, dar și alimente și băuturi tradiționale.

 

Pe platoul din Piața Independenței a fost amenajată o scenă unde, până pe 10 decembrie, vor fi susținute zilnic concerte, de formații de muzică populară venite din toate zonele țării. Vineri dimineață, au cântat fanfara garnizoanei Brăila și brăileanca Maria Ciocan, apoi a urcat pe scenă cântăreața de muzică populară Elena Sima.

 

Evident, nu putea lipsi din peisaj tradiționala fasole cu ciolan, care anul acesta a fost preparată de bucătarii căminelor de bătrâni din administrarea Primăriei. Sute de brăileni s-au așezat la coadă pentru a primi câte o porție, iar lucrurile au decurs într-o manieră destul de civilizată, dat fiind că jandarmii au fost prezenți pentru a asigura ordinea.

 

Pentru vineri după-amiază sunt programate, începând cu ora 15.00, o paradă a portului popular, care se va derula pe pe traseul cartier Viziru - Calea Călărașilor - Piața Independenței, iar în jurul orei 17.00, odată cu înserarea, aprinderea luminilor de sărbători.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro