Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furtuni violente si inundatii in Belgia

Belgia a fost afectata, in noaptea de simbata spre duminica, de furtuni violente, care au produs, local, inundatii grave, a anuntat, duminica, politia federala, citata de AFP.
Institutul regal de meteorologie a precizat ca zonele cel mai grav afectate sint situate intre Bruxelles si Anvers si in valea Ourthe, insud-estul tarii. Hidrologii au anuntat ca in aceste regiuni au cazut intre 50 si 100 de litri de apa pe metru patrat, cantitate echivalenta cu nivelul de precipitatii inregistrat in mod normal in interval de o luna.
Precipitatiile au perturbat traficul in unele zone, doborind copacii si provocind pe alocuri alunecari de teren, dar nu au fost inregistrate victime.
La Bruxelles si in comunele invecinate, mai multe tuneluri au fost blocate, iar doua statii de metrou au fost inundate, a declarat un purtator de cuvint al politiei federale, adaugind insa ca nu a fost blcoata nici o sosea.
In sud-estul tarii, comuna La Roche a fost grav afectata, nivelul apelor pe strazi atingind 50 de centimetri, a anuntat politia federala, adaugind ca in zona au fost trimise untiati ale armatei petnru a ajuta populatia.
Agentia Belga a anuntat ca operatiunile de evacuare a apei au inceput inca din cursul noptii, iar pompierii afirma ca situatia se afla sub control.
Belga a mai precizat ca 50 de case au fost inundate la nord de Louvain, iar citeva drumuri au fost inchise la nord de Anvers. In nord-vestul Belgiei, comunele flamande Vilvorde si Deigem au inregistrat pagube importante, adauga Belga.
Institutul de meteorologie a avertizat ca in cursul zilei de duminica ar mai putea fi inregistrate "averse locale puternice".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii