Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furtuna tropicala formata in zona Mexicului a devenit uragan de categoria a 3-a

Uraganul John, care traverseaza coasta de est a Mexicului, a intrat in categoria a 3-a pe scara Saffir-Simpson, formata din cinci nivele, si ar putea creste in intensitate in urmatoarele 24 de ore, a anuntat Centrul National pentru Uragane cu sediul la Miami, relateaza AFP.
La ora 21:00 GMT (00:00, ora Romaniei) centrul ciclonului se afla la 280 de kilometri sud de statiunea Acapulco, situata in sudul Mexicului, si se indrepta spre nord-vest cu o viteza de 17 kilometri pe ora si cu rafale de vint care atingeau aproape 185 de kilometri pe ora.
"In urmatoarele 24 de ore este prevazuta o crestere in intensitate a uraganului, care ar putea intra in categoria a 4-a", a anuntat centrul din Miami.
Precipitatiile cumulate ar putea atinge intre cinci si zece centimetri, pina la 20 de centimetri in unele locuri, de-a lungul costei sudice a Mexicului. Centrul National pentru Uragane avertizeaza ca "aceste ploi ar putea cauza indundatii catastrofale si alunecari de teren in zonele muntoase".
Potrivit traseului prevazut de meteorologi, John, cel de-al saselea uragan format in Pacific in acest an, ar putea ajunge in California vineri dimineata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii