Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A furat opt icoane de la biserica "Nasterea Maicii Domnului"

In ultima vreme, s-au inmultit spargatorii de biserici. Aproape ca nu e lacas sfint din Braila, care sa nu fi fost tinta jefuitorilor de cele sfinte, desi oamenii Bisericii au montat grilaje de fier si dispozitive de alarmare la usi si ferestre.
Cu doua zile in urma, procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a finalizat ancheta declansata in cauza penala 789/P/2006 referitoare la furtul mai multor icoane de la biserica "Nasterea Maicii Domnului", situata pe strada Matei Basarab 98, si a dispus trimiterea in judecata a autorului. In virsta de 22 de ani, Leonte Artion, individ din cartierul Pisc, este acuzat ca a sustras opt icoane din pridvorul sfintului lacas, prejudiciul fiind estimat la 12,6 milioane de lei. Icoanele nu erau, se pare, bunuri de patrimoniu. Ele au fost in final recuperate si inapoiate parohiei jefuite de Artion.
Fapta s-a petrecut in perioada 26 - 28 iunie 2005. Noaptea tirziu, raufacatorul a dat buzna in curtea bisericii "Nasterea Maicii Domnului" de pe strada Matei Basarab, dupa care a escaladat zidul edificiului, folosind un cablu suspendat. De pe acoperis, el a patruns la etajul II al clopotnitei si, de aici, in interiorul sfintului lacas. Ajuns in pridvor, Leonte Artion a insfacat opt icoane de pe perete, apoi a parasit locul faptei, deschizind usa de acces in biserica. Oamenii legii l-au identificat pe hot dupa amprente, reusind sa recupereze si icoanele furate, in februarie 2006. Valoarea prejudiciului a fost de 12.620.000 de lei vechi.
Artion mai are la activ o fapta penala, pentru care va da socoteala in fata instantei de judecata. In noaptea de 2/3 iulie 2005, el a patruns in imobilul familiei Ignatov, de pe strada Iezerului, de unde a sustras un telefon mobil, un aparat foto digital, mai multe bijuterii din argint, precum si suma de 2 milioane de lei vechi. Proprietarul l-a surprins pe infractor "la lucru", insa acesta a reusit sa scape. Prejudiciul cauzat a fost de aproape 19 milioane de ROL, precizeaza procurorul care a coordonat cercetarile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii