Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Functionarii publici demareaza din februarie miscarile de protest

Conducerea locala a Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex" a anuntat ca, in urma discutiilor cu colegii din tara, a ajuns la concluzia ca propunerile Guvernului privind solutionarea revendicarilor nu pot fi acceptate, drept pentru care, la inceputul lunii februarie, va fi organizat un miting de protest in fata Guvernului. "Primordial pentru noi este Legea salarizarii functionarilor publici, act normativ pe care il asteptam de multa vreme pentru ca nu atit salariile sint importante, ci si problema pensiilor salariatilor din sistem, si am sa ma explic: in alte sectoare bugetare, dupa pensionare, veniturile sint de peste 2.000 lei/luna in timp ce pensionarii functionari publici abia daca au 300 - 500 lei/ luna pensie", ne-a declarat presedintele filialei locale a Aliantei "Sed Lex", Petre Latiu. De asemenea, sursa citata a precizat ca data exacta cind va avea loc acest miting de protest va fi stabilita de conducerea la nivel central a aliantei "Sed Lex" si ca la aceasta miscare de protest va participa si o delegatie din Braila.
Reamintim ca, in ultima sedinta de Guvern, au fost aprobate majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007, astfel ca aceasta categorie de personal bugetar va beneficia de trei majorari salariale: o crestere cu 5% incepind cu luna ianuarie, una de 2% din luna aprilie si alta de 11% din luna octombrie. Tot in sedinta din 24 ianuarie, Guvernul a aprobat si majorarile salariale pentru personalul auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe linga acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul Justitiei. Acestia vor beneficia de o majorare totala a salariilor de 19,95 % in anul 2007, care va fi acordata in trei etape: 5% incepind cu luna ianuarie, de 2% din luna aprilie si de 12% din luna octombrie.
Important de mentionat este ca la miscarile de protest ce ar urma sa fie organizate de catre Alianta "Sed Lex", vor participa functionarii publici din finante, trezorerii si primarii, membri ai celor 341 de sindicate afiliate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii