In Piata Concordia, 1 kg de varza costa 3 lei (30.000 lei vechi) iar unul de castraveti 4 lei. Intre 2 si 3,5 lei/kg costau si rosiile sau ardeii, iar intre 1,4 si 2 lei/kg, vinetele. Nici radacinoasele nu erau chiar la indemina oricui. Nelipsite din orice bucatarie pentru prepararea bucatelor, si radacinoasele au ajuns sa goleasca portofelele. Astfel, telina romaneasca putea fi cumparata in week-end cu pina la 3 lei/buc, iar ceapa, dovleceii, morcovul, patrunjelul intre 2 si 2,5 lei kilogramul. Produsele din import aveau si ele preturi piperate, ardeiul gras rosu de exemplu se vindea cu 10 lei/kg, iar telina si conopida cu 8 lei/kg. De asemenea, cartofii ajungeau si pina la 1,6 lei/kg. Ce-i drept, amplasata in zona "zero" a orasului, Concordia este cunoscuta si sub numele de "piata bogatasilor", dar asta nu inseamna ca aceste preturi sint usor de "inghitit" chiar si de clientii ei, de regula persoane cu dare de mina. La sectorul fructe, nemultumirea cumparatorilor era si mai mare, in conditiile in care piersicile romanesti costau 3,5 lei/kg, merele 4,5 lei/kg, prunele pentru gem 20 lei/kg, perele 25 lei/kg, iar nectarinele 45 lei/kg. Daca la unele produse pretul era cel care stirnea nemultumirea, la altele calitatea era cea care genera discutii. "Preturile la producator au sarit din cauza secetei. E normal ca si noi, comerciantii, sa le ridicam pentru a avea profit", ne-a declarat Marioara Pisica, persoana fizica autorizata din Piata Concordia.
In comparatie cu piata celor bogati, in Piata Mare (sau piata pensionarilor), la legume preturile erau putin mai scazute. De exemplu 1 kg de rosii, ce-i drept de o calitate inferioara, putea fi achizitionat si cu 1,5 lei, iar unul de castraveti cu 2,5 lei. La fructe, diferenta de pret era aproape insesizabila, iar in cazul in care exista, calitatea lasa mult de dorit. Florica Cojocea, de la departamentul de fructe din Piata Mare, a declarat reporterilor nostri ca vinzarile sint bune pentru ca preturile se mentin ceva mai mici decit in alte piete. Comerciantii insa se pling deseori ca vinzarile au scazut mult fata de anii trecuti. "Lumea nu mai apeleaza la serviciile comerciantilor din piete, supermarketurile ocupind acum primul loc in topul preferintelor", a subliniat Anghel Nicoleta, vinzator la raionul legume.
Cei mai suparati de preturi, dar si de calitatea marfii expuse s-au aratat insa pensionarii. Ei ne-au spus ca daca piata isi va mentine in continuare tendinta de crestere, in curind nu vor mai putea cumpara mare lucru. Si comentariile gospodinelor au fost acide, mai ales ale celor obisnuite sa-si prepare in casa conserve pentru anotimpul friguros.