Mergi la conţinutul principal

Frica de viață

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Deodată cu Iubirea se dă și Viața, pentru că Viața este rodul Iubirii.

Când ți-e frică de Dumnezeu, ți-e frică de Viață și de Iubirea Lui.

Nu de moarte te ferești, ci de Viață și Iubire.

Ce ne face să ne ferim de Iubire, altceva decât un gând fără temei: Viața nu este Iubire, ci este o luptă, dusă în suferință, împotriva fratelui tău - cu care ești una -? Când te lupți cu el, te lupți chiar cu tine, risipind Viața și ignorând Iubirea. Și atunci, poți numi Iubirea drept Tată, iar pe tine, Fiu?

Adu-ți aminte de pace și îți vei aduce aminte de Iubire.

 

„El este pacea noastră, El care a făcut din cele două - una, surpând peretele din mijloc al despărțiturii,

Desființând vrăjmășia în trupul Său, legea poruncilor și învățăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou și să întemeieze pacea,

Și să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmășia.

Și, venind, a binevestit pace, vouă celor de departe și pace celor de aproape;

Că prin El avem și unii și alții apropierea către Tatăl, într-un Duh.”

(Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, II, 14-18)

 

„Căci fiecare (om) va fi sărat cu foc, după cum orice jertfă va fi sărată cu sare.

Bună este sarea; dacă însă sarea își pierde puterea, cu ce o veți drege? Aveți sare întru voi și trăiți în pace unii cu alții.”

(Marcu, IX, 49-50)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro