Mergi la conţinutul principal

FRF le interzice antrenorilor sa mai comenteze arbitrajele

Comitetul de Urgenta al FRF a decis ca antrenorii sau alti membri ai colectivelor tehnice care fac declaratii la adresa arbitrilor vor primi amenzi intre 1.000 si 20.000 de lei, in functie de liga in care activeaza, informeaza FRF.
Amenzi de pina la 20.000 de lei pentru membrii colectivelor tehnice care comenteaza arbitrajul.
Grila de amenzi in cazul declaratiilor la adresa arbitrilor este urmatoarea:
Liga I: 10.000 - 20.000 lei
Liga a II-a: 5.000 - 10.000 lei
Liga a III-a: 2.000 - 5.000 lei
Alte categorii: 1.000 - 2.000 lei.
Amenzile vin ca urmare a completarii articolului 52 din Regulamentul Disciplinar cu alineatul patru, modificare aprobata luni, de Comitetul de Urgenta: "Fapta savirsita de antrenori sau de alti membri ai colectivului tehnic de a face declaratii publice privind delegarea, prestatia sau valoarea arbitrilor constituie abatere si se sanctioneaza cu penalitate".
FRF informeaza, pe site-ul oficial, ca in cazul in care declaratiile au caracter jignitor se vor aplica alineatele 1 si 2 ale articolului 52.
Articolul 52 - Comportarea jignitoare - din Regulamentul Disciplinar continea, inaintea completarii efectuate luni, urmatoarele alineate:
1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputatiei, demnitatii sau imaginii publice a unei persoane se sanctioneaza astfel:
a) Daca autorul este un jucator sau antrenor, va fi suspendat de la 1 la 3 jocuri;
b) Daca autorul este un oficial, va fi suspendat de la 2 la 6 jocuri.
2. Daca fapta aratata la pct.1 a fost savirsita prin intermediul mass-media sanctiunile vor fi urmatoarele:
a) Daca autorul este jucator sau antrenor, va fi suspendat 4 - 6 jocuri si, respectiv, 8 - 12 jocuri in caz de recidiva;
b) Daca autorul este oficial al unui club, sau asimilat acestuia (finantator, sponsor), el va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal pentru 4 - 6 luni la prima abatere; la fiecare dintre urmatoarele abateri oficialul va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal pentru 1 - 2 ani, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara.
3. In cazul sanctionarii jucatorilor, cuantumul penalitatilor aplicabile pentru savirsirea abaterilor de mai sus este prevazut in anexa la prezentul regulament. In cazul sanctionarii oficialilor conform prevederilor pct.2 lit.b al prezentului articol penalitatea aplicata este de 100.000 lei.

Modificari in programul de disputare a ultimelor patru etape in ligile inferioare

In aceeasi sedinta Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a modificat si datele de disputare a opt etape din Liga a II-a si Liga a III-a, informeaza site-ul frf.ro.
Etapele modificate din Liga a II-a sunt urmatoarele:
Etapa a 16-a - la data de 21 noiembrie (initial pe 24 noiembrie)
Etapa a 17-a - 24 noiembrie (initial pe 1 decembrie)
Etapa a 18-a - 1 decembrie (initial pe 8 decembrie)
Etapa a 19-a - 8 decembrie (initial pe 15 decembrie)

Etapele modificate din Liga a III-a:
Etapa a 16-a - 20 noiembrie (initial pe 23 noiembrie)
Etapa a 17-a - 23 noiembrie (initial pe 30 noiembrie)
Etapa a 18-a - 30 noiembrie (initial pe 7 decembrie)
Etapa a 19-a - 7 decembrie (initial pe 14 decembrie).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu