Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frati romani, in sfirsit o veste buna: oricine nePOATE sa voteze in Senat!

Reporter: Ce cautai miercuri la Senat?

Nepoata lu' Norica: Stii, eu nu am serviciu, pentru ca nu am gasit unde sa ma angajez. Nu ca nu mi-ar placea munca, dar in ziua de azi e tot mai greu sa-ti gasesti un loc de munca atractiv de la care sa iei un salariu prietenos. Iar matusa mea, d-na Norica Nicolai, mi-a zis ca daca tot nu am serviciu, ca sa nu ma plicitisesc acasa, sa vin la ea la munca sa ma joc cu aparatele alea de vot. Dumneaei mi-a zis ca are un program foarte incarcat la bufetul Senatului si nu prea are timp sa stea in plen. M-am oferit eu sa vin sa votez in locul ei sau a colegilor care, de asemenea, au programul extrem de incarcat la bufet. Stiu ca opinia publica m-a criticat pentru gestul de miercuri, dar cred ca nu au vrut sa priveasca problema in complexitatea ei. Uneori ziaristii sint foarte rautaciosi. De exemplu, nimeni nu a zis ca prin aceasta fapta, si anume de a vota in locul unui senator, am slujit tara. Gindeste-te ca fara votul meu poate nu am fi avut cvorum, iar legea respectiva nu mai trecea. Ca de obicei insa, jurnalistii vad numai partea rea a lucrurilor.

Reporter: Dar de unde stiu eu ca ai votat cum trebuia, ca ai slujit interesul national?

Nepoata lu' Norica: Pai, nu ai de unde sa stii. Tre' sa ai incredere. Daca in parlamentari nu ai incredere, ca majoritatea romanilor de altfel, macar in rudele parlamentarilor cred ca poti sa ai incredere. Eu si altii ca mine, care provenim din familii de deputati sau senatori, nu am facut campanie electorala, nu am cersit votul oamenilor, nu luam salariu de parlamentari, deci nu putem fi suspectati de rea vointa. Ce interes sa am eu sa se voteze sau sa pice nu stiu ce lege? Vreau doar ca Senatul sa functioneze.

Reporter: Si ce lege era in discutie miercuri?

Nepoata lu' Norica: Ma crezi ca habar nu am? Tot ce pot sa-ti spun este ca a fost vorba despre un proiect legislativ. Proiect care, datorita si prezentei mele de spirit, a trecut cu brio. De miine, de fapt peste o luna, cind legea va fi publicata in Monitorul Oficial, in Romania se va trai mai bine. Ma bucur ca am avut prilejul sa pun umarul la propasirea patriei noastre. Am sa-mi servesc tara si cu alte ocazii, atunci cind matusa mea mi-o va cere, ceea ce inseamna ca va avea din nou programul incarcat la bufetul Senatului.

Reporter: Nu-i normal sa votezi in locul altuia.

Nepoata lu' Norica: Adica ce vrei sa insinuezi? Sa zic ca sint de acord cu tine, ceea ce nu pot. Adica tu vrei sa-mi spui mie ca nu ai cunostinta despre faptul ca in Romania altii muncesc in locul altora? Ce, tu la munca muncesti in fiecare zi? O mai si freci, mai tragi si chiulul, da? Dar salariul ti-l iei la timp, am dreptate? Pai, si daca iti iei salariul la timp, inseamna ca ziarul merge bine, desi tu ai frecat-o, adica nu ai muncit. Asta inseamna ca altcineva a muncit in locul tau, pentru ca ziarul sa iasa bun, sa se vinda, iar tu sa-ti iei leafa la timp. Si vii si imi spui mie ca nu-i normal sa votezi, adica sa muncesti in locul altuia? Asta-i demagogie. Bine v-a zis Basescu atunci cind v-a facut demagogi pe voi, ziaristii lu' Peste prajit.

Reporter: Pe comisii cind o sa te duci sa lucrezi?

Nepoata lu' Norica: Nu depinde de mine. Ti-am zis, voi raspunde prezent ori de cite ori voi fi solicitata. In plen nu mi s-a parut greu deloc. Cred ca oricine dintre noi ar putea fi senator. Dar pe comisii nu stiu ce sa zic. Pare dificil. Caci acolo nu se voteaza. Am auzit ca se studiaza. Nu stiu ce anume, dar se studiaza. In plus, nu cred ca m-ar accepta colegii senatori. Imi imaginez ca acolo, pe comisii, senatorii discuta despre probleme importante, cum ar fi comisioane, combinatii si alte treburi delicate, iar prezenta mea nu ar fi de bun augur. Vezi tu, eu sint un biet om fara serviciu, care nu vrea sa ia piinea de la gura celor care au de munca. Adica daca eu nu am avut noroc in viata, sa-i nenorocesc si pe altii? Nu! Din contra, vreau sa-i ajut sa-si pastreze serviciul, motiv pentru care am si decis sa muncesc in locul lor. Ma gindesc sa-mi deschid si o mica afacere. Adica un fel de firma cu birou unde sa pot fi gasita si inchiriata cu ziua de parlamentarii care nu pot veni la munca sa voteze. Gata, ma grabesc sa inregistrez aceasta idee la OSIM, sa nu mi-o fure naibii alti cetateni. V-am salutat. Votati nepoata senatoarei Norica Nicolai. Pentru un vot mai bun!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii