Mergi la conţinutul principal

Francisk Iulian Chiriac vine cu vești bune pentru fermierii brăileni

• președintele PSD Brăila Francisk Iulian Chiriac, șeful CJ Brăila, a transmis recent un comunicat de presă prin care a anunțat că Ministerul Agriculturii a început plata sprijinului de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase • este vorba de peste 55 milioane euro • potrivit lui Chiriac, aceasta este o dovadă că PSD susține cu consecvență fermierii români afectați de creșterea importurilor de cereale din Ucraina

 

Ajutor binevenit pentru fermierii români. Potrivit președintelui PSD Brăila Francisk Iulian Chiriac, șeful Consiliului Județean Brăila, Ministerul Agriculturii a început plățile pentru sprijinul de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase pentru fermierii români, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Acesta a transmis, recent, un comunicat de presă în acest sens, punctând că este vorba despre 55 milioane euro în total. Sprijinul vine în contextul creșterii importurilor de cereale din Ucraina și potrivit lui Chiriac, este o dovadă cât se poate de clară că PSD susține cu consecvență fermierii români.

”Ministerul Agriculturii, prin APIA, a început plata sprijinului de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, în valoare de peste 55 milioane de euro. Banii vin din finanțare externă nerambursabilă pusă la dispoziția statului român prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de la bugetul de stat prin bugetul MADR pe 2023. Plata se acordă sub formă de granturi și are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile suferite din cauza creșterii importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. Plățile sunt aferente pentru suprafețe de minimum 1 ha cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022. Astfel, producătorii agricoli vor primi un ajutor financiar pentru 50% din consumul de motorină din anul 2022”, a explicat Chiriac, cu precizarea că sprijinul total din partea Guvernului este de 3,63 lei la litru de motorină, ceea ce înseamnă cam jumătate din prețul combustibilului.

Potrivit sursei citate, conform legislației în vigoare, plata acestui ajutor de stat trebuie să aibă loc până la data de 31 decembrie 2023, însă APIA face eforturi ca toți beneficiarii să-și primească banii în conturi cât mai repede posibil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro