Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francezii infratiti cu brailenii doneaza 10.000 euro pentru inlaturarea efectelor inundatiilor

Consiliul Local din Calais, oras din Franta infratit cu Braila, a luat nota de problemele provocate aici de ultimele inundatii si a aprobat alocarea unui ajutor de 10.000 euro. Informatia ne-a fost oferita de viceprimarul Lucian Tilea, care a precizat ca banii vor fi utilizati pentru reabilitarea celor doua cladiri de pe Str. Ancorei inundate din cauza nivelului foarte mare al Dunarii. Lucrarile vor demara imediat dupa retragerea apei si se vor axa in special pe dezinfectarea si amenajarea parterului cladirilor."Acolo este un adevarat focar de infectie, dupa ce incaperile de la parter au fost acoperite atit timp cu un strat de 20 centimetri de apa. Trebuie facuta o dezinfectare foarte serioasa, apoi se va demara un program de reabilitare, asta si in baza ajutorului financiar primit de la prietenii francezi", ne-a declarat viceprimarul Tilea.
Reamintim ca, la jumatatea lunii aprilie, cind nivelul Dunarii atinsese valori foarte mari, mai mult de 90 de persoane au fost evacuate din cele doua cladiri, gasindu-li-se un adapost temporar in cadrul taberei de la Lacu Sarat. Imobilele au fost deconectate de la utilitati si au ramas in paza Politiei Comunitare, care a primit dispozitia de a nu lasa pe nimeni sa intre inauntru. In ciuda acestei dispozitii, unii dintre locatari au insistat sa intre, motivind ca vor sa-si ia din lucruri sau sa isi aeriseasca apartamentele. Au fost, insa, cazuri in care, odata intrati inauntru, oamenii au refuzat sa mai plece, spunind ca nu mai suporta conditiile in care traiesc, ca sinistrati, in tabara de la Lacu Sarat si ca prefera sa stea la ei acasa, in ciuda faptului ca nu au apa curenta si nici electricitate. Desi, initial, conducerea Primariei a avut o pozitei destul de drastica, in ceea ce-i priveste pe acesti locatari, spunind ca vor fi evacuati cu forta si ca s-ar putea lua masuri impotriva politistilor comunitari care le-au permis accesul, ulterior atitudinea mai-marilor municipiului s-a schimbat. "Cei care locuiesc la etajul 1 se pot intoarce acasa, daca tin neaparat. Noi vom incepe reabilitarea acestor cladiri, imediat ce se va retrage apa", ne-a spus primarul Constantin Cibu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii