Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia din Ianca a obtinut prima victorie din retur si a urcat un loc in clasament

Pe linga Zainea, care a fost suspendat o etapa dupa partida de la Faurei, Petrolul a mai primit o lovitura importanta chiar in minutul 5 al intilnirii cind accidentarea mai veche a lui Emil Cristian a recidivat, iar in locul lui antrenorii petrolisti au fost nevoiti sa-l introduca pe Stanciulescu, un junior din propria pepiniera.
Astfel ca partida de pe stadionul Stefan Vrabioru a inceput in nota de dominare a formatiei vizitatoare.
Politehnica a inceput dezinvolt partida si in minutul 6 Ionut Smeu s-a opus in extremis deschiderii scorului printr-o interventie sigura la atacantul Seroiu, scapat spre poarta lui Cristea. Galatenii au continuat sa atace si, la capatul primului sfert de ora, au marcat prin Codreanu, dar cu largul concurs al portarului Cristea.
In minutul urmator petrolistii au beneficiat de un corner, Bandarica a centrat in fata portii si Berceanu a restabilit egalitatea, min. 16: 1-1.
Dupa doar cinci minute acelasi atacant petrolist a ratat din 6 metri dupa o pasa primita de la Rosu.
Petrolul a ramas in ofensiva si, in minutul 25, dupa o faza extrem de spectaculoasa, a reusit sa preia conducerea. In acel minut gazdele au beneficiat de o lovitura libera de la 20 m, Balta a sutat cu efect, portarul galatean a respins in fata, mingea a ajuns la Neta, dar si sutul acestuia a fost blocat de Dumitrescu, dar pina la urma, pe faza, Berceanu a reusit sa gaseasca drumul spre gol.
In ultimele minute ale primei reprize galatenii au fost mai activi, insa cel mai bun jucator al lor, Seroiu, a fost pazit in permanenta de fundasii gazdelor.

Gazdele au avut multe ocazii, dar au marcat o singura data

Cu toate ca galatenii au mai avut sansa de a egala in minutul 50, prin Codreanu, repriza a doua a fost la discretia gazdelor. In minutul 56, Vasilica Gheorghe l-a solicitat din plin pe portarul Dumitrescu, iar cinci minute mai tirziu, Berceanu a intuit o pasa gresita a unuia dintre mijlocasii Politehnicii, a interceptat mingea si a trimis un lob peste portarul galatean insa fundasul central Iosub a reusit in extremis sa scoata mingea de pe linia portii.
Vasilica Gheorghe a sutat apoi puternic de la 25 de metri, mingea a lovit bara, a revenit in teren si, de la 10 metri, Neta a sutat pe linga poarta.
Dumitrascu s-a mai remarcat inca o data in minutul 68, cind a reusit sa scoata de la vinclu mingea sutata de la 30 de metri de Balta.
In minutul 70 petrolistii au realizat din nou o faza de mare spectacol, in urma careia au reusit sa modifice din nou tabela. Dupa un un-doi in viteza intre cei doi atacanti, Berceanu si Neta, ultimul a sutat de la 16 metri, plasat si a reusit sa urce scorul la 3-1.
Petrolul a continuat sa atace insa nu si-a mai creat ocazii periculoase in schimb Politehnica a reusit in minutul 88 sa trimita mingea in bara, prin Seroiu.
"A fost un meci mai greu decit ma asteptam pentru ca formatia vizitatoare a avut o prestatie foarte buna si chiar ne-a surprins prin acel gol marcat in minutul 15. Ne-am revenit insa repede si am reusit sa obtinem o victorie la scor care ne-a saltat si un loc in clasament, de pe cinci pe patru. Ma bucura faptul ca jucatorii tineri s-au integrat in echipa si ca ei incep sa-i suplineasca din ce in ce mai bine pe cei accidentati caci este o perioada in care ne confruntam cu serioase probleme de acest gen", declara la finalul partidei Iancu Teodorescu.
Petrolul: Cristea - Tudor (min. 55: Bulancea), Em. Cristian (min. 5: Stanciulescu), Smeu, Bosoi - Rosu, Balta, V. Gheorghe, Bandarica - Neta (min. 89: Costache), Berceanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii