Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia braileana este condamnata sa cistige pentru a-si reface imaginea

Linia de clasament a celor doua formatii inaintea partidei directe:
10 Dacia 27 10 8 9 28-27 38
7 Dunarea 27 11 7 9 28-23 40

Dupa un tur destul de reusit, Dacia se confrunta cu probleme serioase, formatia braileana fiind cu trei etape inainte de finalul campionatului pe locul al zecelea, unul extrem de periculos.
Formatia braileana beneficiaza totusi de o oarecare sansa deoarece dintre formatiile de pe locul al zecelea doar una retrogradeaza, iar Dacia nu poate fi aceea intrucit are, in acest moment, un punctaj superior celorlalte doua ocupante ale aceleiasi pozitii, FCM Cimpina si Corvinul Hunedoara.
Elevii lui Gigi Ion au insa posibilitatea ca in aceasta saptamina sa urce in clasament si sa abordeze fara emotii ultima etapa a returului, cu Laminorul Roman, cu conditia ca ei sa cistige ambele partide pe care le vor disputa pe teren propriu.
Pentru braileni astazi este examenul cel mai dificil deoarece pe stadionul Municipal va veni una dintre revelatiile returului, Dunarea Galati, formatie care de sase etape nu a mai pierdut nici un joc.
Chiar daca Dacia a pierdut la Botosani, antrenorul Gigi Ion este ceva mai optimist, considerind ca jocul echipei a inceput sa se schimbe in bine si nu concepe astazi un alt rezultat decit succesul formatiei sale.

Galatenii sint pe val

Aflata intr-un proces de reconstructie, Dunarea Galati nu a avut un traseu constant bun in acest campionat. Returul insa a fost unul reusit pentru echipa pregatita de Octavian Grigore, iar ultimele sase etape i-au adus formatiei galatene patru victorii si doua remize.
Dunarea si-a inceput ascensiunea in etapa a 29-a, cind a invins pe teren propriu cu 3-2 pe FC Brasov, a obtinut apoi doua succese consecutive in deplasare, la Portul si Precizia Sacele dupa care a remizat pe teren propriu cu lidera, Ceahlaul Piatra Neamt.
Ultimul rezultat notabil al echipei Dunarea a fost egalul de la Botosani.
Antrenorul Octavian Grigore nu se confrunta cu probleme de lot asa ca poate alinia la Braila cel mai bun unsprezece.

Dunarea a pierdut la scor in sezonul trecut pe stadionul Municipal

In campionatul trecut Dacia, pregatita de Mihai Ciobanu, a cistigat cu 9-2 pe stadionul Municipal, dupa ce la pauza avea deja un avantaj de cinci goluri. Romeo Buteseaca a reusit atunci un hat trick, Cristian Dicu o dubla, celelalte goluri ale brailenilor fiind marcate de Calin, P. Bogdan, Basalic si Plesa. Insa dintre marcatorii brailenilor de atunci doar ultimul mai evolueaza in prezent la echipa braileana.
In returul aceluiasi campionat, la Galati, Dunarea s-a impus cu 1-0, gratie reusitei lui Popliaca din minutul 12.
In turul actualului sezon competitional cele doua formatii s-au intilnit la Galati, iar disputa dintre ele s-a incheiat la egalitate, 1-1.
La mijlocul primei reprize Giani Gorga a adus Dacia in avantaj insa Dragan a restabilit egalitatea in minutul 42. Repriza a doua a fost una cu scintei arbitrul de centru, Marius Martis, fiind nevoit sa acorde trei cartonase rosii pentru a linisti spiritele destul de incinse in finalul partidei. De la Dacia au fost eliminati Gorga si Pelin, de la gazde Ariton.

Etapa a 28-a programeaza meciurile:
Dacia Unirea Braila - Dunarea Galati (1-1)
FCM Tirgoviste - FC Botosani (1-1)
Laminorul Roman - Precizia Sacele (1-1)
Altay Navodari - FC Brasov (0-4)
Forex Brasov - Gloria Buzau (1-1)
Portul Constanta - Callatis Mangalia (0-2)
Ceahlaul P. Neamt - Petrolul Moinesti (2-1)
Cetatea Suceava sta.
In paranteza sint trecute rezultatele inregistrate in tur.
Toate partidele incep la ora 18,00 cu exceptia celei de la Navodari programata pentru ora 11,00.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii