Mergi la conţinutul principal

Firmele de construcţii, verificate de ITM pentru descurajarea muncii la negru

Inspectorii de muncă brăileni au derulat, zilele trecute, în cadrul unei campanii naţionale, controale în cascadă la mai mulţi angajatori în domeniul construcţii, scopul fiind acela al combaterii şi descurajării evaziunii fiscale prin muncă nedeclarată. "Pe parcursul desfăşurării acţiunii au fost verificaţi 19 agenţi economici care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor. Printre deficienţele constatate cu ocazia controalelor se numără primirea la muncă a persoanelor fără a avea forme legale de încadrare, nerespectarea prevederilor HG 500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, neevidenţierea corectă a timpului de muncă efectuat de salariaţi, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, precum şi necompensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neefectuate până la încetarea activităţii", ne-a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, Liviu Arhire. De asemenea, sursa citată a precizat că pentru deficienţele constatate cu ocazia controalelor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 65.500 lei. Peste 90% din valoarea amenzilor o reprezintă sancţiunile contravenţionale aplicate pentru cele 12 cazuri de muncă la negru depistate, mai precis este vorba despre suma de 63.000 lei.
Arhire a avertizat că Inspecţia Muncii va derula continuu astfel de acţiuni, pe parte de muncă nedeclarată, nu numai în cadrul unor campanii naţionale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro