Mergi la conţinutul principal

Firma lui Gropeneanu a început, ieri, asfaltările în Brăila

• lucrările au demarat de luni, prin frezarea gropilor care urmau a fi astupate, însă asfalt s-a turnat efectiv abia ieri • “Micatis Prod” încă nu a reuşit să pună în funcţiune staţia de asfalt pe care a achiziţionat-o şi încă depinde de mixtura livrată de o firmă parteneră • când va fi gata staţia, ritmul de lucru va intra pe făgaşul normal, promite Aurel Gropeneanu, patronul “Micatis Prod” • acesta spune că a investit circa 3 milioane de lei în utilaje pentru a demonstra că se poate face treabă de calitate în domeniul reparaţiilor stradale

 

După ce, timp de câteva zile, au pregătit terenul frezând gropile care trebuia astupate, muncitorii firmei “Micatis Prod” SRL, câştigătoarea licitaţiei pentru reparaţiile stradale din Brăila, au început efectiv să toarne asfalt. Astfel, s-au pus plombe asfaltice pe Str. Grigore Alexandrescu din cartierul Radu Negru, iar pe Str. Mircea Mălăeru, din Brăiliţa, s-a aşternut covor asfaltic, pe o lungime de câţiva zeci de metri, la capătul dinspre sensul giratoriu de la intersecţia cu şoseaua-dig Brăila - Galaţi. Aurel Gropeneanu, patronul “Micatis Prod” SRL, ne-a spus că deocamdată ritmul lucrărilor încă mai depinde de procurarea mixturii asfaltice de la firma parteneră “Construcţia” SA Tecuci. “Mai durează câteva zile până când vom putea da în folosinţă noua staţie de asfalt achiziţionată de firma noastră, iar din acel moment nu vom mai depinde de nimeni din acest punct de vedere”, ne-a precizat Gropeneanu.

Acesta ne-a prezentat, ieri, staţia de asfalt aflată încă în proces de montaj. Este situată lângă satul Lacu Sărat şi, după ce va fi pusă în funcţiune, va avea o capacitate de producţie de 120 tone de asfalt pe oră. “Dacă va fi nevoie, capacitatea poate fi extinsă la 160 tone pe oră, dar pentru asta ar mai fi nevoie de o investiţie de 300.000 de euro”, ne-a informat patronul “Micatis Prod”. Deocamdată, pentru capacitatea actuală de 120 t/h, staţia de asfalt a costat 1,1 milioane de euro. Gropeneanu dă asigurări că este vorba despre un utilaj foarte performant, produs de una dintre cele mai performante firme din domeniu. “Staţia în sine este cea mai bună de pe piaţă, iar piatra, sorturile şi bitumul pe care o să le folosim vor fi de cea mai bună calitate, pentru ca şi asfaltul să fie foarte bun. Veţi vedea că tot ce vom face noi va fi de calitate şi nu o să ne batem joc de lucrări”, promite Aurel Gropeneanu.

În total, “Micatis Prod” a investit circa 3 milioane de euro pentru a achiziţiona atât staţia de asfalt cât şi utilajele necesare lucrărilor de reparaţii stradale. Este vorba despre un autogreder, un finisor, trei rulouri compresoare, trei freze, o maşină de emulsie, o maşină de tăiat rosturi, două buldoexcavatoare, cinci camioane şi o maşină de tăiat rosturi.

În paralel cu turnarea covoarelor asfaltice şi a plombelor de pe străzile asfaltate, “Micatis Prod” intervine şi pe străzile pietruite din cartiere, care în prezent sunt pline de gropi şi au nevoie de nivelare. De luni şi până joi, au fost reparate mai multe străzi situate în cartierul Chercea, în zona Dedeman. 

După cum v-am mai informat, la începutul lunii octombrie, “Micatis Prod” SRL, în asociere cu “Construcţia” SA Tecuci, a câştigat contractul de reparaţii stradale, la licitaţia organizată de Primăria Brăila, pe principiul preţului cel mai mic. Astfel, “Micatis Prod” s-a angajat să facă toate lucrările contra sumei de 5.509.055 lei plus TVA. Contractul are ca termen de finalizare 12 luni şi prevede pentru reparaţii carosabil suprafaţa de 146.700 metri pătraţi, pentru drumuri împietruite s-au prevăzut 40.000 mp, pentru pavaje 9.000 mp, pentru trotuare şi alei 5.500 mp, iar pentru borduri 4.500 metri liniari. 

Firma “Micatis Prod” se află la primul contract de acest gen, Aurel Gropeneanu având până în prezent afaceri doar în domeniul agricol şi piscicol. Acesta spune, însă, că va demonstra că a intrat în domeniul asfaltărilor de străzi pentru a face treabă de calitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro