Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma "Athena", umilita de un individ violent

Intr-un numar recent al cotidianului nostru va informam, printr-un articol intutulat "Cherceni lasati cu ochii in soare de firma "Athena"", despre faptul ca mai multi locatari ai strazii Ion Creanga din cartierul Chercea se pling ca, in dreptul proprietatilor lor, nu au fost montate camine de racord la canalizare. Cetatenii ne-au relatat, revoltati ca, pe strada in cauza, s-a finalizat montarea racordurilor, cu exceptia tronsonului cuprins intre strazile Maramures si Magaziilor. "Vrem sa ne legam la canalizare, ca sa scapam de inundatiile cu care ne confruntam dupa fiecare ploaie, insa nu putem fiindca cei de la "Athena" si-au luat utilajele si au plecat, fara sa finalizeze treaba pe toata strada. Se aude ca muncitorii au vindut tevile de racord si au raportat terminarea lucrarii, dar astea sint doar zvonuri. Pe noi ne intereseaza sa ne putem conecta la canalizare, ca tot restul strazii", ne-au spus oamenii. Articolul respectiv a consemnat si pozitia regiei "Apa" care, prin vocea purtatorului de cuvint, Elena Dragan, s-a limitat la a da asigurari ca urmeaza ca, in perioda imediat urmatoare, sa se monteze camine de racord si in zona in cauza.
Dupa publicarea materialului, cei de la "Apa", beneficiarul retelei de canalizare la care lucreaza, in prezent, firma "Athena", a venit cu completari, spunind ca situatia din teren este cu totul alta decit cea reclamata de locatarii strazii Ion Creanga. Potrivit acestor noi informatii, de vina este un bacan din zona, care i-a gonit cu toporul pe constructori, pentru ca sapaturile facute de acestia il impiedicau sa se aprovizioneze cu marfa. "SC "Athena" Grecia SA, Sucursala Braila, constructor principal in lucrarea de extindere a retelei de canalizare, a montat, pe Str. Ion Creanga, marea majoritate a caminelor de racord a populatiei, raminind a fi montate inca cinci, pe portiunea cuprinsa intre strazile Maramures si Magaziilor. Lucrarile au fost intrerupte temporar din cauza imposibilitatii angajatilor firmei de a-si desfasura activitatea in conditii normale de lucru, din cauza unui cetatean, proprietar pe Str. Garabet Ibraileanu, nr. 12. Acest cetatean desfasoara activitati comerciale in zona respectiva si, de teama ca nu va mai avea acces cu masina pentru aprovizionarea magazinului, i-a amenintat cu toporul pe angajatii firmei "Athena" SA, actiunea sa finalizindu-se cu distrugerea parbrizului si a portierelor unui utilaj aflat la punctul de lucru. Mentionam ca nici unul dintre cetatenii din acest tronson de strada, care si-au declarat nemultumirea si care au povestit ultimele zvonuri despre firma "Athena" nu a facut nimic pentru stoparea actiunii vecinului lor", se arata in informarea trimisa redactiei noastre si semnata de directorul general al regiei "Apa", Mihai Chirita.
Este de remarcat faptul ca lucrarile au fost intrerupte in urma cu citeva saptamini, timp in care, firma "Athena" si regia "Apa" ar fi putut finaliza treaba, daca, cu sprijinul Politiei, l-ar fi pus la respect pe individul ce confunda domeniul public cu propria mosie. Cedind in fata unui asemenea specimen, iesit cu toporul in strada sa isi faca singur dreptate, firma greceasca si autoritatile brailene nu fac decit sa incurajeze astfel de actiuni, specifice Vestului Salbatic nu unei tari care se pregateste sa fie acceptata in Uniunea Europeana!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii