Mergi la conţinutul principal

Final de proiect ERASMUS+la Liceul cu Program Sportiv Brăila

Liceul cu Program Sportiv din Brăila, după mobilitatea care a avut loc în orașul de la Dunăre, în luna aprilie, își continuă cursul firesc prin participarea la proiectul de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interșcolar ERASMUS+, nr. de referință 2020-10-01 -TR01-KA229-09C0189F „Together to a better technology”, în care sunt implicate echipaje din Turcia, Serbia, Italia și Grecia. Amintim încă o dată că managerul proiectului este doamna Liliana Canciu, profesor de geografie în cadrul liceului și că proiectul vizează utilizarea conștientă a tehnologiei și a internetului.

În perioada 16-20 mai 2022 a avut loc a patra mobilitate în cadrul acestui proiect în Italia, la Potenza, regiunea Basilicata, la Institutul Profesional de Stat pentru servicii de enogastronomie și ospitalitate Alberghiera “Umberto Di Pasca“. Din echipajul Liceului cu Program Sportiv au făcut parte următorii profesori: Adina Oancea, profesor de limba engleză, Ioana Ștefu, profesor de educație fizică, Viorica Bunea, profesor de economie, Liliana Canciu, profesor de geografie și Camelia Gheorghișor, profesor de limba și literatura română.

În cele cinci zile ale mobilității din Potenza-Italia, profesorii brăileni au participat la activitatea „Cum să preveniți dependența de tehnologie” desfășurată în workshopuri legate de metode și tehnici de combatere a adicției în mediul on-line. De asemenea, echipajul Liceului cu Program Sportiv a luat contact cu elemente de interculturalitate prin activitățile propuse de școala gazdă, mai exact de membrii proiectului al cărui coordonator este Maria Rosaria Pomarico (vizite la Dolomiții Lucani, la Drumul celor 7 stânci, între satele Pietrapertosa și Castellmezzano, în sudul Italiei, la Muzeul Arheologic “Dinu Adameșteanu” - Potenza și vizita în Matera (oraș UNESCO – capitală europeană a culturii din 2019) unde s-a degustat pâinea de Matera, într-o brutărie cu IGP brand din 2008.

În perioada 29 mai - 4 iunie 2022,  proiectul continuă cu ultima mobilitate, în Turcia, regiunea Antalya, la Mevlana Anadolu Imam Hatip High School. Echipa Liceului cu Program Sportiv a fost alcătuită din profesorii Nicolae Văsii (handbal), Radu Grigore (chimie), Bogdan Munteanu (limba engleză), Raluca Surdu (consilier școlar) și Mihaela Țăpor (limba și literatura română).

În Turcia, s-a desfășurat activitatea „Cyber-Bullying & Coping”, workshopurile constând în coștientizarea faptului că tehnologia poate duce la cyberbullying în rândul adolescenților și nu numai, dar și găsirea modalităților de stopare a acestuia (Take a stand against cyberbullies! Stop the bullying!).

De asemenea, s-a realizat o fascinantă călătorie în trecut, descoperind ruinele orașelor antice cu arhitectură romană Side și Aspendos.

Întâlnirile s-au finalizat cu primirea certificatelor de participare.

De menționat că acestea au fost ultimele mobilități din cadrul ERASMUS+, proiect care a adăugat plus valoare și experiențe deosebite în ceea ce privește bunele practici în domeniul școlar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro