Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiecare pacient va sti cit costa, in realitate, serviciile sanitare

Directorul Directiei de Sanatate Publica Braila, dr. Lucica Scutaru a declarat ieri ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat ordinul privind introducerea decontului de cheltuieli ce se elibereaza pacientului pentru serviciile medicale primite.
Acest act normativ a fost elaborat in vederea imbunatatirii managementului financiar al unitatilor sanitare si a cresterii transparentei sistemului sanitar.
Unitatile sanitare publice si cabinetele medicale, infiintate potrivit legii, vor avea obligatia, incepind cu 1 ianuarie 2006, sa elibereze pacientilor un decont de cheltuieli pentru valoarea serviciilor medicale acordate, astfel ca fiecare pacient sa afle care sint costurile serviciilor medicale de care beneficiaza.
"Este nevoie ca omul sa stie cit costa internarea lui in spital, tratamentele acordate si chiar consultatia la medicul de familie", a declarat directorul DSP.
Totodata, noul act normativ are rolul de a responsabiliza mai mult conducerile spitalelor in elaborarea si executia bugetului de venituri si cheltuieli. Astfel, decontul de cheltuieli se va calcula avind in vedere veniturile din sumele incasate din contractele de furnizare a serviciilor medicale incheiate cu casele de asigurari de sanatate si celelalte venituri ce se incaseaza si utilizeaza in conditiile legii pentru acordarea serviciilor medicale.
Pentru stabilirea sumei din decontul de cheltuieli pentru fiecare bolnav, a fost propusa o modalitate simpla de calcul, valabila atit pentru unitatile care au in dotare calculatoare, cit si pentru cele fara calculatoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii