Mergi la conţinutul principal

Festivalul Florilor, cu de toate pentru toţi, dar fără fum de grătar

• Primăria dă asigurări că vizitatorii care se vor afla, în perioada 7-9 aprilie, în rondoul din Parcul Monument, nu vor fi agresaţi cu valuri de fum, aşa cum se întâmpla pe vremuri la astfel de evenimente • primarul Marian Dragomir ar vrea ca la fel să se întâmple şi la Târgul de Paşti de la Sala Polivalentă, chiar dacă acest eveniment nu este organizat de Primărie •  în ceea ce priveşte Festivalul Florilor de Primăvară, organizatorii le promit numeroase surprize plăcute brăilenilor • vor fi prezenţi din nou artiştii Teatrului Masca din capitală, dar şi artiştii de pe plan local vor avea reprezentaţii de muzică şi dans • expoziţiile florale cu vânzare se vor afla, cu siguranţă, la mare căutare

 

De vineri, 7 aprilie, până duminică, 9 aprilie, inclusiv, rondoul din Parcul Monument va fi acaparat de flori, muzică, artă teatrală şi preparate culinare. Totul, în cadrul Festivalului Florilor de Primăvară, eveniment organizat de Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean, care le promit vizitatorilor o mulţime de surprize. Un singur lucru va lipsi cu siguranţă de la această manifestare: fumul de grătar. Primarul Marian Dragomir garantează că niciun grătar pentru mici nu va fi instalat în perimetrul unde se va desfăşura evenimentul. “Avem un regulament ce interzice cu desăvârşire folosirea grătarelor care generează fum. Agenţii economici veniţi cu terase, care au în meniu mici sau alte preparate făcute pe grătar, au fost avertizaţi să le gătească în altă parte, iar aici doar să le comercializeze. Permitem preparatele la ceaun sau folosirea buteliilor de aragaz pentru gătirea unor feluri de mâncare tradiţionale, însă nu admitem grătarele generatoare de mult fum”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Acesta a mers, ieri, în Parcul Monument, pentru a vedea cum decurg pregătirile pentru Festivalul Florilor programat în acest sfârşit de săptămână. Până să ajungă la rondoul din parc, primarul a trecut şi prin faţa Sălii Polivalente, unde se amenajau standurile pentru Târgul de Paşti, eveniment organizat de Camera de Comerţ, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi în parteneriat cu Primăria Brăila. Dragomir nu a fost foarte bucuros să observe cum unii comercianţi care închiriaseră standuri acolo se pregăteau să îşi instaleze grătarele pentru mici. “Dacă folosiţi grătare şi faceţi fum, o să fiţi evacuaţi de Poliţia Locală”, i-a avertizat acesta. Surprinşi, comercianţii respectivi au replicat că nu le-a specificat nimeni acest aspect, atunci când au închiriat standul. “Nu-i nimic, vi-l comunic eu. Avem un regulament al Primăriei care interzice folosirea grătarelor la evenimente de acest gen. Nici la Festivalul Florilor nu a fost admis aşa ceva, deci nici aici, la Târgul de Paşti, nu o să admitem”, le-a replicat primarul. Până la urmă, comercianţii s-au declarat de acord să prepare micii în altă locaţie, apoi să îi aducă la standul din faţa Sălii Polivalente.

Tot la amenajările pentru Târgul de Paşti, primarul Dragomir a observat, ieri, cum unii comercianţii se pregăteau să vândă la tarabă cantităţi impresionante de... ciorapi. “Ce treabă au ciorapii cu produsele tradiţionale de Paşti?! Dacă e Târg de Paşti, normal ar fi să se comercializeze produse specifice acestei sărbători!”, şi-a exprimat edilul-şef nemulţumirea, contactând conducerea Camerei de Comerţ pentru a cere lămuriri cu privire la aceste aspecte.

 

Numeroase surprize la Festivalul Florilor

Revenind la Festivalul Florilor din Parcul Monument, eveniment organizat în principal de Primărie, edilul-şef ne-a comunicat că, la fel ca la Festivalul Florilor de Toamnă, din luna octombrie a anului trecut, vor fi prezenţi artişti ai Teatrului Masca din Bucureşti, care vor prezenta, sâmbătă şi duminică, începând cu orele 19.00, respectiv 18.00, spectacole cu statui vivante. “Vor fi interpretate personaje diferite faţă de ediţia precedentă”, ne-a precizat Dragomir.

Pe lângă spectacolele Teatrului Masca, pe parcursul festivalului vor avea reprezentaţii artişti din cadrul Casei de Cultură a municipiului şi de la Liceul de Artă, dar şi formaţii de muzică şi dans reprezentative ale tuturor etniilor din Brăila.

Bineînţeles, nu vor lipsi expoziţiile de flori, cu vânzare, expoziţiile de fotografie şi terasele, la care vor fi servite mâncăruri tradiţionale, pastramă, preparate din peşte, dulciuri, precum şi mici, cu condiţia ca aceştia să fie gătiţi în altă locaţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro