Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fermierii au la dispozitie fonduri europene de miliarde de euro pentru dezvoltarea afacerilor

In cursul zilei de ieri, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) precum si Agentia Judeteana pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA), au sustinut o sesiune de informare legata de accesarea fondurilor structurale europene destinate agriculturii. La aceasta actiune au fost invitati sa participe si au raspuns in numar mare, fermierii braileni dornici sa afle cum pot atrage fonduri pentru a-si dezvolta afacerile. Concret, tema aleasa pentru ziua de ieri a fost prezentarea Masurii 1.2.1. "Modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007- 2013.
Astfel, Gheorghe Voicu, seful OJPRDP, a explicat fermierilor din sala, potentiali beneficiari eligibili ai acestei masuri, care sint in detaliu procedurile si pasii ce ar trebui urmati pentru a accede la banii europeni, precum si criteriile de eligibilitate ce trebuie indeplinite pentru a se putea ajunge la semnarea contractului de plati. In plus, sursa citata a punctat ca inca de luna viitoare se pot incepe procedurile de depunere a proiectelor pe masura 1.2.1. Mesajul a fost acela ca foarte multe idei de afaceri sau de dezvoltare a unei initiative antreprenoriale in domeniul agricol pot deveni realitate in contextul finantarii din partea UE a 50% din proiect. Mai mult, tinerii beneficiaza de facilitati, in sensul ca pentru ei, prin masura 1.2.1., sprijinul nerambursabil din partea UE poate ajunge si la 55%. Voicu a explicat ca lansarea primelor masuri de investitii va avea un impact pozitiv puternic asupra restructurarii agriculturii, a sectorului alimentar si a spatiului rural. De asemenea, el a punctat faptul ca aceste masuri au conditii similare cu cele ale Programului de preaderare SAPARD.
Important de subliniat este ca prin aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala, Romania va primi din partea Uniunii Europene un prim avans de 3,5% din valoarea totala alocata, de peste 7 miliarde euro, in vederea inceperii primelor actiuni de finantare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii