Mergi la conţinutul principal

Fericirea ce poate fi

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Pentru cel ce dorește efemerul și perpetuează iluzia acestei lumi, fericirea nu este posibilă.

Pentru că fericirea este totuna cu adevărul. Ele nu sunt separabile, pentru că sunt același lucru și poartă un singur Nume.

De aceea, ceea ce poate aduce iluzia niciodată nu este fericire, deși se poate autointitula așa, înșelător.

Doar Iubirea Lui Dumnezeu, veșnic neclintită, este fericirea ta. Inima Lui Dumnezeu este chiar în inima ta, iar când iubești, iubești doar prin și cu Iubirea Lui.

Fericirea ta este deci posibilă privind cu liniște ceea ce este această lume, pe care nu Dumnezeu a creat-o pentru tine.

Dovada finală că este o lume atractivă, dar a iluziei, constă chiar în lipsa fericirii adevărate din ea. Ar putea Dumnezeu să creeze o lume în care fericirea să nu fie permanentă, așa cum El este? Ar putea Dumnezeu să ofere ceva ce este inconstant și nesigur?

Iartă, deci, această lume, care plutește într-un nimic fără sens și se îndreaptă spre nicăieri, făcând din nicăieri un obiectiv.

Dumnezeu nu se acordează la „voile” omenirii, orientate spre nicăieri. Fericirea ta este posibilă, însă, prin acordarea voii Tale la Voia Sa și Adevăr, care este Unul singur.

Fericirea reală o redescoperi prin cunoașterea Adevărului din inima ta.

 

„iată, împărăția Lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”

(Luca, 17, 21)

„orice duh, care nu mărturisește pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ați auzit că vine și acum este chiar în lume.

Voi, copii, sunteți din Dumnezeu și i-ați biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume.

Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă.”

„Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu rămâne întru noi și dragostea Lui în noi este desăvârșită.

Din aceasta cunoaștem că rămânem în El și El întru noi, fiindcă ne-a dat din Duhul Său.”

(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, IV, 3-5, 12-13)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro